• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Eğitim meselesi evrensel bir davadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi programlara katılmak üzere Gaziantep’e gelen Bakan Selçuk, kentteki temasları kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Bakan Selçuk, ziyaretleri kapsamında Gaziantep Valisi Davut Gül’ü ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ziyaret etti.

 

İlk olarak Gaziantep Valiliğini ziyaret eden Bakan Selçuk’u Vali Gül karşıladı. Burada şeref defterini imzalayan Bakan Selçuk, valilik ziyaretinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Başkan Şahin tarafından karşılanan Bakan Selçuk, şeref defterini imzaladı. Gaziantep’te eğitim kapsamında kazandırılan projelerin masaya yatırıldığı ziyarette açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, eğitimde Gaziantep’in birçok kente göre daha çok yol kat ettiğini belirtti.

Selçuk, Gaziantep’in eğitimde oluşturduğu ışıkla yalnızca kendi insanını değil, Türkiye’yi ve dünyayı aydınlatacağını ve Gaziantep’te bir medeniyet çekirdeğinin çıkabileceğini ifade etti.

“Gaziantep, insanı çok boyutlu olarak ele alan bir şehir”

Gaziantep’in şehrin gereklilikleri çerçevesinde insanı çok boyutlu olarak ele alan bir şehir olduğunu ifade eden Selçuk, “Buna gözlerimle şahit olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Medeniyetlerin toplumların genelde iki aşaması olur. Bunların birincisi inşaat aşamasıdır. Bu bölümde temel ihtiyaçlar giderilir, betona yatırım yapılır. İkinci aşamada ise inşa yer alır. Burada somuttan soyuta geçiş söz konusudur. Bir toplum eğer bütçesinin önemli bir oranını ikinci bölüme ayırıyorsa inşa toplumudur. Eğer halen betona yatırım yapıyorsa da henüz inşaat meselesi bitmemiştir. İnşaat meselesi bitmeden de inşa aşamasına gelinmez. İnşa aşamasına gelinmediğinde de medeniyetin çekirdeği asla oluşamaz. Çünkü medeniyetin çekirdeği kültürün bütün alanlarıyla buluşmasıyla ortaya çıkar. Sadece belirli bir alanda oluşan bir gelişmeyle medeniyet çekirdeği son halini kazanmaz. Yaşam sahnesinin her alanında kültürün ve sanatın bir şekilde yeşermesi lazım. İnşaat aşamasında toplumlar projelerini daha çok giderayak yaparlar, hatalar yaparlar. Ardından geri dönüşler olur. İnşa aşamasında sondan başa yatırım yaparlar. Yani en sonunu hayal ettiklerine ulaşırlar. Hayallerinden geri geri gelirler. Sondan başa bu yolda o şehrin hayallerindeki ismi ve cismi bir şekilde ortaya çıkar ve şehir artık bir kimlik inşası noktasında yol almaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Eğitim meselesi evrensel bir davadır”

Gaziantep’in birçok şehre göre daha fazla yol almış durumda olduğunu belirten Selçuk, son olarak şunları aktardı:

“Eğitim meselesini evrensel bir mesele olarak görmek gerekiyor. Milliden evrensele gidiş için bu şarttır. Türkiye bilime ve eğitime yönelik emeğini ciddi bir şekilde sürdürürse büyük bir şans elde etmiş olur. Dijital dünyaya yönelik entegrasyon da buna bağlıdır. Eğitim adına yaptığımız her işi bilimle sorgulamamız lazım. Gaziantep eğitimde oluşturduğu ışıkla yalnızca kendi insanını değil, Türkiye’yi ve dünyayı aydınlatacak. Gaziantep’te bir medeniyet çekirdeği çıkabilir. Bizim eğitim meselemiz evrensel bir davadır. Burada yapılan bu hizmetlerden dolayı da şükran duygularıyla doluyum.”

“Artık eğitim ve bilim şehriyiz”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, “Milli Eğitim Bakanlığı’ndan şimdiye kadar ne talep ettiysek yerine getirildi. Bugün toplumun içine çıktığımız zaman derslik başına öğrenci sayımızla ve öğretmen sayımızla bütün fiziki alanlarda çok ciddi bir iyileşme yaşandı. Biz artık söylemimizi değiştirdik. Kendimizi anlatırken daha önce sanayi, kültür ve gastronomi şehri olduğumuzu dile getiriyorduk. Artık ‘biz eğitim ve bilim şehriyiz’ demeye başladık. Bu bizim açımızdan çok önemli.” dedi.

Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınmasına ilişkin argümanlarını eksiksiz şekilde çalıştıklarını dile getiren Şahin, “OECD’deki şampiyon belediyelere baktığımızda genelde başkentler bulunuyor. Ama Türkiye’de bu unvanı Gaziantep kazandı. Çünkü küresel ölçekte kullanılan dilin güncelliğine göre hareket ettik. Dünyanın ve zamanın bize getirdiklerine parelel hareket ettik. Bugün Gaziantep’te uluslararası dille bir model oluşturuldu. Bütçenin çok önemli bir kısmını eğitime ayırdık. Beşeri sermayeye inanıyoruz. Gaziantep’te bulunan sitelerin tamamını kreşlerle donattık. Milli Eğitim Bakanlığı da öğretmen açığını kapattı. Gördüğünüz gibi Gaziantep’te büyük bir iş birliği var. Bu o kadar önemli bir şey ki. Yaz okulu süresince bu kreşler çalışmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Bakan Selçuk, Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi ve Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoroma Müzesi’ni gezdi

Ziyaretleri kapsamında Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi’ne giden Selçuk, burada çocuk kütüphanesi, yarı olimpik havuz, paten ve kaykay kullanılan alanlar başta olmak üzere bölge içerisindeki diğer tesislerde incelemelerde bulundu.

Sonrasında çocuklarla bir araya gelen Bakan Selçuk, hikaye dinletisine katıldı ve spor aktivitesinde bulundu.

Bakan Selçuk, daha sonra ise Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoroma Müzesi’ni ziyaret etti.

Müzeyi büyük bir ilgiyle dolaşan Selçuk, müzede yer verilen direnişin kahramanlarından olan Tüfekçi Yusuf, Doktor Mecit Barlas, İncizade Hüseyin, Yıldırım Kamil, Nalbant Hasan Çavuş ve Araptarlı Ali gibi onlarcasının savaşta kullandığı eşyalar hakkında Şahin ve müze yetkililerinden bilgi aldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir