• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Emekli bayram ikramiyesini bekliyor''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümetin elektriğe, doğal gaza ve LPG'ye zam yaptığını, ailelerin, esnafın, çiftçinin, sanayicinin perişan olduğunu belirten Öztrak, "Sadece bu üç zammın, TÜİK'in makyajlı enflasyonuna doğrudan katkısı, 0,8 puan. Dolaylı etkileriyle birlikte katkı 1,5 puanı buluyor. Zamların zamanlamasındaki hinlik de dikkatimizden kaçmıyor. TÜİK'in makyajladığı enflasyona bir de zaman ayarı yaptılar." diye konuştu.

Öztrak, zamların temmuz ayına kaydırıldığını ve 11 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine yılın ikinci yarısında verilecek aylık zammın törpülendiğini ifade etti. 5,5 milyon memur ve memur emeklisinin ilk altı ay için alacağı enflasyon farkının düşürüldüğünü savunan Öztrak, "Bu zamları, temmuz ayına öteleyerek her bir memurun aylık 70 lirasını her bir memur emeklisinin de aylık 49 lirasını kestiler. Yılın ikinci yarısında, sadece memur ve memur emeklisinin evine girecek toplam 2 milyar 63 milyon lira Erdoğan şahsım hükümeti tarafından ince işçilikle gasbedildi." şeklinde konuştu.

Bugün haziran enflasyonunun açıklandığını ifade eden Öztrak, "TÜİK'in makyajlı rakamlarıyla, tüketici enflasyonu yüzde 1,94 oldu. Yılın ilk altı ayında, TÜİK'e göre enflasyon yüzde 8,45." dedi.

Öztrak, bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubuna göre ise 6 aylık enflasyonun yüzde 19,16 olduğunu, arada 2 kattan fazla fark bulunduğunu söyledi.

TÜİK'e göre yıllık enflasyonun 2019 Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktığını dile getiren Öztrak, son bir yılda benzinli otomobil fiyatının yüzde 107, televizyon fiyatının yüzde 100, bulaşık makinesi fiyatının yüzde 74 zam gördüğünü belirtti.

Kurban Bayramı'nın geldiğini hatırlatan Öztrak, küçükbaş kurbanlığın 1500 lira, büyük başta payın 2 bin lira olduğunu kaydetti.

Öztrak, "Emekli bayram ikramiyesini bekliyor. Hiç olmazsa bu sefer emekliyi enflasyona ezdirmeyin. 2 bin lira ikramiye verin de emekli de kurban kessin aileleriyle bayramda bir kap et yemeği yesin." dedi.

Haziranda üretici ve tüketici enflasyonu arasındaki farkın 25 puanla tüm zamanların rekorunu kırdığını aktaran Öztrak, çekirdek enflasyon göstergelerinin de tüketici enflasyonun üzerinde olduğunu, bütün bunların enflasyonun daha da artacağının işaretlerini verdiğini savundu.

19 yılda 6 kez Varlık Barışı çıkarıldığını, bu düzenlemenin 6 ay daha uzatıldığını anlatan Öztrak, Türkiye'nin dünyanın en büyük kara para aklama makinesine çevrildiğini ileri sürdü.

Öztrak, "Çiftlik Bank tezgahının mucidi, binlerce kişiyi dolandıran Tosuncuk, yurt dışında paralar suyunu çekince Türkiye'ye döndü. Dönerken de Brezilya'dan Türkiye'ye uçak biletini bile Türk vergi mükelleflerine ödetti. Umarız en azından uçak parasını devlet kendisinden geri alabilir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu toplantılara davet etmediği iddiasında bulunan Öztrak, şunları kaydetti:

"Neden? Beraber resim vermek istemiyormuş. İçişleri Bakanı, 'Ben dünyanın en kötü adamıyım değil mi' diyerek, basın mensuplarının önünde kendini acındırıyor. Erdoğan da anlaşılan, 'Küstüm, konuşmuyorum' diyerek, bu işten sıyrılırım zannediyor. Oysa ne demişti firari suç örgütünün başı, 'Biz hepimiz aileyiz, her suçta beraberiz.' Ortalığa dökülen tüm bu rezaletlerde müteselsilsen sorumluluk vardır. Öyle küserek, konuşmayarak bu işler temizlenmez."

"Millet İttifakı'nın genişlemesi mevcut ortaklarının kararıyla olabilir"

Öztrak, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in bazı açıklamaları oldu. İttifakın güçlendirileceğini, parti sayısının da 6-7'ye ulaştırılacağını söyledi. Millet İttifakı'nda böyle bir çalışma var mı?" sorusuna Öztrak, "Millet İttifakı'nın ortakları belli ve Millet İttifakı'nın genişlemesi de ancak mevcut ortaklarının kararıyla olabilir." yanıtını verdi.

"200 siyasi parti ve kurumun bir araya gelmesi ile yapılan Demokrasi Konferansı'nın ilk toplantısında bir bildiri yayınlandı. Sizin bu bildiriye ve toplantıya ilişkin değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine Öztrak, toplantıyı düzenleyenin sivil bir girişim olduğunu, CHP'nin orada resmi bir temsilcinin bulunmadığını, oradaki görüşlerin kendilerini bağlamadığını belirtti.

"TBMM Başkanı Mustafa Şentop İçişleri Bakanı'nın dile getirdiği Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi ile ilgili CHP'nin yazdığı mektuba yanıt verdi. Özetle 'Meclis Başkanlığının hukuki sorumluluğu yok, konu yargının işi' dedi. Siz bu yanıtı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna karşılık Öztrak, bu iddialar içinde ismi geçen siyasetçinin eski milletvekili olduğunu, eski milletvekillerinin itibarının da Meclisi bağladığını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir