• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Suriye'deki kıtlığa rağmen ABD ve PKK onlarca buğday yüklü kamyonu Irak'a gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, işgalci ABD ve PKK'nin kontrollerindeki tonlarca buğday ve petrol Irak'a gönderiliyor. 

İşgalci ABD ile sözde müttefikleri olan PKK/YPG, Haseke bölgesi kırsalının kuzeydoğusundaki Rümeylan'dan buğday ve petrol yüklü 45 aracı gasp ederek bunları Irak'a gönderdiği belirtildi.     Afganistan ve Irak'tan sonra Suriye'nin de zenginliklerini çalmaya devam eden ABD güçleri, PKK/YPG ile işbirliği yaparak Haseke'ye bağlı Rümeylan ve Malikiyye'deki tonlarca buğdayı Irak'a taşıyor.

Suriyeliler ekmek kriziyle baş etmeye çalışırken bir yandan ABD bir yandan da PKK, ülkenin gıda ve enerji kaynaklarını çalıyor.

Yerel kaynaklar, "Rümeylan'dan çıkarılan buğday ve petrol yüklü 45 kamyon ve tankerden oluşan bir konvoyun, el Velid sınır geçişi üzerinden kuzey Irak’a götürüldüğünü" belirtti.

Petrol rezervi 2.5 milyar, doğalgaz rezervi 241 milyar metreküpü bulan Suriye'nin petrol kaynaklarının yüzde 90'ının ABD ve müttefiklerinin kontrolü altında olduğu tahmin ediliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir