• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Filistin Başbakanı Heniyye Mısır`a Gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Mısırlı yetkililerle çeşitli konularda temaslarda bulunmak üzere Kahire`ye gitti.

Filistin Hükümet sözcüsü Tahir En-Nunu, Filistin Enformasyon Merkezi`ne yaptığı özel açıklamada, Başbakan Heniyye’nin önemli bazı konuları görüşmek üzere bugün (30 Mart Cumartesi) Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmek için Rafah Kapısı`ndan çıkış yaptığını belirtti.

Tahir En-Nunu verdiği bilginin devamında, Heniyye’nin Mısırlı yetkililerle başta Filistin içi uzlaşı olmak üzere, İsrail zindanlarında büyük sıkıntılar çeken Filistinli esirlerin sorunuyla işgal rejiminin en son varılan ateşkes anlaşmasını sürekli ihlal etmesini görüşeceğini kaydederek, ziyaretle ikili ilişkilerin güçlendirilmesinin de amaçlandığını söyledi.

Mübarek rejiminin devrilmesinin ardından, Gazze ile Mısır arasındaki ilişkileri bozmak isteyen bazı çevreler Hamas aleyhinde büyük bir kampanya başlattı. Geçen Ağustos ayında Sina’da Mısır askerlerine yapılan saldırıyı Hamas Hareketi`nin üzerine yıkmak isteyen bu çevreler, Hamas Hareketi`nin metaneti ve yeni Mısır yönetiminin de aceleci davranmaması nedeniyle amaçlarına ulaşamadı.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir