• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...
Trafik kazasında yaralanan çocuğun “müdahale edilmediği" için hayatını kaybettiği iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kaza, 21 Haziran’da Nizip ilçesinin Fevkani Mahallesi’nde meydana geldi.

İsmi ve aracının plakası öğrenilemeyen ehliyetsiz sürücü, araçla geri manevra yaptığı sırada aracın kontrolünü kaybetti.

O esnada kaldırımda oturan 10 yaşındaki Ozan Kara, araç ile kaldırım arasına sıkıştı. Meydana gelen kazada ağır yaralanan ve bacakları kopma noktasına gelen Kara, haber verilmesi üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Nizip Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

Durumu ağır olan Kara, Nizip Devlet Hastanesi tarafından kent merkezindeki Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan Kara, ailesi tarafından “yaklaşık 6 saat boyunca yeterli müdahale edilmedi” gerekçesiyle özel bir hastaneye götürüldü.

Hastanede tedavi altına alınan Kara, geçtiğimiz hafta pazartesi günü yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etti.

Kara’yı ağır yaralayarak ölümüne sebebiyet veren ehliyetsiz sürücü, yakalandı ve sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Aile, Kara’nın vefatından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni sorumlu tuttu. Hastaneden yapılan yazılı açıklamada ise ailenin iddiaları reddedildi.

Yeğenine Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yeterince müdahale edilmediğini öne süren Kara’nın amcası Samet Kara, hastanenin yeğenini sevk edildikleri hastanenin durumdan haberdar olmadığı gerekçesiyle kabul etmediklerini iddia etti.

“Bu hastadan haberimiz yok, hastanızı alın başka yere götürün”

Yeğeninin 21 Haziran’da kaza yaptığını hatırlatan Kara, “Ben iş yerinde iken yeğenimin kaza yaptığını öğrendim, kaza yerine gittiğimde yeğenimi Nizip Devlet Hastanesi’ne sevk etmişlerdi. Hastaneye gittik ve hastane, yeğenimi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk etti. Hastaneye gittiğimizde nöbetçi doktor vardı. 'Bu hasta nereden geliyor?’ diye sordu. Biz de Nizip’ten getirdiğimizi söyledik. Doktor, ‘bu hastadan haberimiz yok, hastanızı alın başka yere götürün’ dedi. Biz de ‘hocam bu çocuğu bu durumda nereye götürelim, bize bir yol gösterin’ dedik. ‘Ben bilmem, hastanızı alın götürün’ dedi. Birkaç yeri aradıktan sonra yeğenimi içeri aldılar. Fakat yine yeğenime müdahale edilmedi. Bir ortopedi doktoru geldi, hiçbir müdahale yapılmadan, çocuğun ayağının kesilmesi gerektiğini söyledi. Biz de kabul etmedik. ‘Hocam bizi başka bir hastaneye, özel de olabilir, bizi sevk edin’ dedik. Doktor ‘tamam’ dedi. Ama çocuğa hiçbir müdahale yapılmıyordu.” diye konuştu.

Yeğeninin göz göre göre ölüme terk edildiğini öne süren Kara, “Bizim ciğerimiz yandı, başkasının ciğeri yanmasın.” diyerek yeğeninin ölümünden hastaneyi sorumlu tuttu.

“Ben ambulans veremem, kendi özel aracınızla hastayı götürün”

Yeğenine müdahale edilmediği için başka bir hastaneye sevki için yardım istediklerini ileri süren Kara, “Doktor bir saat sonra geldi, ‘size bir yer buldum’ dedi. Neresi olduğunu sorduk. Yeğenimi Konya’ya sevk edeceğini söyledi. ‘Hocam benimle dalga mı geçiyorsun, Konya neresi Gaziantep neresi? Gaziantep’te bu hastayı tedavi edecek bir hastane yok mu?’ diye sordum. Bizi ancak Konya’ya göndereceğini söyledi. Biz de o esnada araştırma yaptık ve özel bir hastane bulduk. ‘Hastaneyi bulduk, bize ambulans verin’ dedik. ‘Ben ambulans veremem, kendi özel aracınızla hastayı götürün’ dedi. Çocuğun iki ayağı kopuk olduğu halde ‘kendi özel aracınızla hastayı götürün’ dediler. Özel hastaneden ambulans istedik, Allah razı olsun ambulans gönderdiler. Yeğenimi özel hastaneye götürdük.” diye konuştu.

Yeğeni çok kan kaybettiği için ameliyatının da başarısız geçtiğini belirten Kara, doktorların, yeğeninin vücudunda hiç kan kalmadığını söylediğini ileri sürdü.

“Başkalarının ciğeri yanmasın”

Tüm bu yaşananların ardından yeğeninin bir hafta sonra vefat ettiğini hatırlatan Kara, “Bunun sorumlularını lütfen araştırın, bulun ve gereken cezayı verin. Bizim çocuğumuz öldü, bizim ciğerimiz yandı, başkalarının ciğeri de yanmasın. Bunu Allah için yapın.” çağrısında bulundu.

Kara, "Bu çocuğun ölümünde hastaneyi suçlu buluyorum. Hastaneye giriş çıkış saatimiz bellidir. Bizimle hiç ilgilenilmedi, yalnızca ortopedi doktoru hastanın ayağından kesilmesini önerdi. Biz de kesme taraftarı değildik” dedi.

Kara, yeğeninin ihmal sonucunda vefat ettiğini ve Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne dava açacaklarını belirtti.

Hastaneden açıklama: Hasta için önerilen tedavi aile tarafından kabul edilmedi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, konu hakkında yazılı açıklama yaparak ihmal iddialarını reddetti.

Açıkamada şunlar kaydedildi:

“Hastanemizle alakalı bazı yayın kuruluşlarında; Ozan Kara adlı hastanın tedavi sürecine dair yayınlanan haberler üzerine, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla, bu açıklamayı yayınlama gereği duyuyoruz. Bahsi edilen Ozan Kara adlı hasta 21 Haziran 2021 tarihinde gece 23.28’de hastanemizin pediatri acil servisine başvurmuştur. Hastanın hastanemize başvurmasıyla birlikte hızlıca stabilizasyonu sağlanmıştır. 10 dakika içerisinde Kardiyovasküler Cerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi birimleri tarafından konsülte edilmiştir. Ortopedi ve Kardiyovasküler Cerrahi ayağın kötü yaralanmasından dolayı ampütasyon (ayak kesilmesi) önermiş fakat hasta yakınları ampütasyonu kabul etmemiştir. Aile her türlü sorumluluğu alarak hastalarını özel hastaneye götürmek istediklerini söylemiş ve ‘Hasta Tedavi Red Formu’nu imzalamışlardır. Hastanın hastanemize başvurduğu andan itibaren tedavi ve tanı sürecinde aksama olmamıştır. Hasta için önerilen tedavi aile tarafından kabul edilmeyerek tüm sorumluluk üstlenilerek özel bir hastaneye götürülmüştür.” (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir