• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
`En mutlu insan kendini sorgulayan insandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - "Bin Gönül Öğrenci Kulübü"nün daveti üzerine Bingöl`e gelen Eğitimci ve Yazar Halit Ertuğrul Bingöl Üniversitesi`nde bir konferans verdi.
 
Bingöl Üniversitesi rektörlük konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Ertuğrul, Bingöl`ün kendisi için çok değerli olduğunu ifade ederek, "Bingöl e beşinci gelişimdir. Bingöl benim için çok değerlidir. Benim okumama vesile hocam Bingöllüdür. Kimse elimden tutmazken o benim elimden tuttu ve bu seviyeye gelmeme vesile oldu. Sadece ben değil birçok Halit Ertuğrul`un yetişmesine vesile oldu. Yıllarca Öğretmenlik yapmasına rağmen ne bir arabası oldu, nede bir evi. Aldığı maaşla Öğrenci okutuyordu. Hocam o kadar öğrenciye yardım eli uzatmıştı ki sayısı belli değildi. Hocam vefat ettiği zaman taziyesine binlerce sevdiği katıldı. Adeta insan seli gibiydi" dedi.
 
"En mutlu insan kendini sorgulayan insandır"
Bugüne kadar 4 bin 380 kez konferans verdiğini ifade eden Ertuğrul, "En mutlu insan kendini sorgulayan, kendisine verilen nimeti sorgulayan kıymetini anlayan insandır. Düşünsenize bir gözünüz ya da bir ayağınız yok ya da konuşamıyorsunuz. İşte insan bunları düşününce, kendisine verilen bu nimetlere şükür etmelidir" diye konuştu. (Sedat Kuşulay - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir