• DOLAR 32.512
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2451.375
  • ...
Diyarbakır yatırımlarına yönelik Valilik ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da yapılacak olimpik sporlar, Dicle ilçesinde gençlik kampı ve Sur ilçesine Dicle Vadisi Spor Park' projelerinin aralarında yer aldığı yatırımlara yönelik Ankara'da düzenlenen protokol töreni; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve 17 ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Yatırımları Protokol Töreni’nde imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaloğlu yaptığı konuşmada, son 20 yılda Diyarbakır'daki gençlik ve spor hizmetleri alanında çok önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, bugün imzalanacak protokollerle beraber kentteki gençlik ve spor altyapısındaki eksikliklerin giderileceğini ifade etti.

İmzalayacakları projelerle beraber Diyarbakır'da bütün olimpik sporlarla ilgili mekanların olacağını vurgulayan Karaloğlu, "Bugün imzalayacağımız protokollerle kenti uluslararası spor müsabakalarının merkezine dönüştürecek 250 dönümlük spor merkezimiz içerisinde yüzmeden tenise, okçuluktan macera sporları, duvar tırmanışından atlama kulesine kadar voleybolundan basketboluna kadar futboluna kadar birçok branşı içinde bulunduran çok önemli bir spor merkezi oluşacak inşallah." dedi.

Dicle'ye gençlik kampı, Sur'a Dicle Vadisi Spor Park’ı kurulacak

Diyarbakır'da gençlik kampının olmadığına dikkati çeken Karaloğlu, Dicle ilçesinde inşa edecekleri Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Merkezi ile Türkiye'nin dört bir tarafından gelecek gençlerle bölgedeki gençleri kaynaştıracakları bir merkeze sahip olacaklarını kaydetti.

Sur içinde mekansızlık dolayısıyla çok fazla spor alanı oluşturma imkanları olamadığını dile getiren Karaloğlu, "Hem Sur ilçemizin gençliğini hem üniversite gençliğimizin istifade edeceği hem de şehrimizi Dicle Nehri ile buluşturacak olan Dicle Vadisi Spor Park'ta da inşallah Diyarbakır farklı bir çehreye bürünmüş olacak." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir