• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
`Bilgi Toplumunda Eğitim Liderliği`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Özgür Eğitim-Sen) Batman Şubesi, "Bilgi Toplumunda Eğitim Liderliği" konulu panel düzenledi. Batman Belediyesi Konferans Salonunda saat 13.30`da düzenlenen panele STK temsilcileri, okul müdürleri ve Özgür Eğitim-Sen üyeleri katıldı.

"Bilgi Toplumunda Eğitim Liderliği" konulu panelde konuşmacı olarak Mardin Artuklu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Ekinci, Bölüm Başkanı Ö.Murat Öter ve Mardin Artuklu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Öğretim Görevlileri Faysal Özdaş ve Mehmet Ali Akın katıldı.

Panel ile ilgili bilgi veren Özgür Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer, paneli düzenlemekteki amaçlarının Batman`daki okullarda görev yapan okul müdürleri ve öğretmenlere "Bilgi Toplumunda Eğitim Liderliği" konusunda kendilerini bilgilendirmek olduğunu söyledi. Sevinçer, Sendikacı olarak bu ve buna benzer panelleri Batman`da yaparak burada görev yapan eğitimcilere bir katkı sunmak amacıyla böyle etkinlikler yaptıklarını belirtti.

Daha sonra panelde konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Ekinci, geçmişten günümüze toplumumuzda gelişen eğitim ve bilgi konusuna değinerek ülkede çok kısa bir sürede değişim ve dönüşümün yaşandığını ve bununla beraber eğitimde çok fazla değişimin yaşandığını söyledi.

Toplumdaki bilgi ve teknolojinin gelişiyle birlikte öğretmen ve öğrenci ilişkilerinin de değiştiğini ifade eden Ekinci, bilgideki hızlı değişimle okullardaki eğitimin ve müfredatın da hızlı bir şekilde değiştiğini vurguladı.

Ekinci, "Bilgi toplumu yeni bir takım yeterlilikleri ve yetenekleri gerektiriyor. Özellikle eğitim liderliği açısından ülkemizde eğitimin temel sorunu yönetim sorunu aslında. Problemlerin yönetimi ve çözümü de önemli ölçüde doğru bir yönetimsel bakış açısıyla ancak mümkün olabiliyor. Okul yöneticileri günümüzde bir yöneticilikten ziyade değişime öncülük edecek bir liderlik pozisyonuna bürünmeleriyle ve bu davranışları bu temel yetenekleri kazanmalarıyla mümkündür" dedi.

Ekinci, bir okul liderinin davranış alanları, problem çözme becerilerine yönelik neler yapabilecekleri liderlik kuralları ve teorileri doğrultusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Ekinci`nin verdiği bilgilerin ardından panel, Mardin Artuklu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Öğretim Görevlilerinin 15`er dakikalık bilgi sunumuyla devam etti. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir