• DOLAR 34.55
  • EURO 36.051
  • ALTIN 2994.473
  • ...
Siirt’te İbrahim Hakkı "Robotik Kitap Kahve Projesi" hayata geçirilirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ÖG-DER Siirt Şube Başkanı ve proje koordinatörü Murat Kalkan yaptığı açıklamada, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edildiğini ve ÖĞ-DER tarafından da yürütüldüğünü söyledi.

Robotik Kitap Kahve Projesi'nin açılış töreni Musa Doğrusever hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Projenin açılış törenine katılan Siirt Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Aytek, ahlaki değerlerine güvenilen insanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ali Aytek

"STK’ların ahlaki değeri üstün çocuklar yetiştirmeleri çok önemli"

Bu tür kurumların ahlaki değeri yüksek insanları yetiştirmek için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Aytek, şu şekilde konuştu:

Belediyenin eleman desteği talebinde iki kavram bulunuyor, Görevlendirme yapacağınız personelin ahlaki değerlerine güvendiğiniz ve etik olarak en üst derecede olan kişiler tercih ediliyor. Aslında bu iki kavram içinde bulunduğumuz toplumun yapısını ortaya koyan iki kavramdır. Şu anda STK’lar bu tür yerlerle ahlaki değeri çok üstün çocuklar yetiştirmeleri yetiyor, her zaman eğitimcileri bu konuda eleştiririm 'Gel çalış doktor ol, Mühendis ol' bu doğanın yapısına aykırıdır. Bir çocuk doktor olacak, biri hastayı taşıyan ambulansın şoförü olacak, birisi o ambulansı yapacak, diğeri tamir yapacak. Herkese ille de doktor, mühendis olun derseniz, bu doğaya aykırıdır. Öncelikle çocuklarımıza ahlaki değeri vermeniz gerekiyor. Bize şu anda ciddi anlamda ahlaklı ambulans şoförü, işçi, mühendis, kamuya ahlaklı bürokrat lazım, burası inşallah güzel bir vesile olur.

Murat Kalkan

"Buraya gelecek genç ailesine ve milletine faydalı bir genç olacak"

İbrahim Hakkı Robotik Kitap Kahve Projesi'nin açılış amacına değinen ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Kalkan da şunları söyledi:

 "Projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafındankabul edildi ve buranın açılışını yaptık, belli amaçlarımız var. Güneydoğu olarak bazı dezavantajlı ailelerimiz var. Aile kalabalık, kardeş sayısı fazla, evde çalışma ortamı bulamayan genç kardeşlerimiz çoğunlukta bulunuyor. Bu vesileyle kardeşlerimiz buraya gelip ders çalışabilir, kitap okuyabilir, sınava hazırlanabilirler. Bunu dışında satranç, halı saha turnuvaları robotik kotlama kurslarımız, pikniklerimiz, gezilerimiz olacak. Bizim burada kitap okuma dışında gençlerimizi teknoloji ile buluşturma hedefimiz var. STK’ların bu tür projelerde yer alması çok önemli, çünkü buraya gelen genç, okey oynamaya, dışarda boş vakit harcamaz. Buraya gelecek genç ailesine ve milletine faydalı bir genç olacak." (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir