• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep'teki Filistinliler Minia Kudüs tırını ziyaret ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde farklı illerde vatandaşların ilgisine sunulacak Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile hazırlanan Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırına Gaziantep halkının yanı sıra kentteki Suriyeli ve Filistinli sığınmacılarda yoğun ilgi gösteriyor.

"Gazze'ye Derman Ol" sloganıyla illeri dolaşan ve 2 gündür Gaziantep’te halkın ziyaretine açılan Minia Kudüs tırı gittiği her ilde halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

 

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında startı geçtiğimiz hafta İstanbul’da verilen ve şu ana kadar sırasıyla Kocaeli, Ankara ve Adana’da halkın ziyaretine açılan Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırı Gaziantep’te büyük ilgi gördü.

Dün Gaziantep’e gelen ve bu akşam 22.00'ye kadar İstasyon Meydanı’nda halkın ziyaretine açık olan Minia Kudüs tırını ziyaret eden Filistinlilerin duygu dolu anlar yaşadığı görüldü.

Maket hakkında Yetimler Vakfı yetkililerinden bilgi alan Filistinliler, Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı’na teşekkür ettiler.

Filistinlilerin Minia Kudüs tırını ziyaret etmelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Gaziantep temsilciliği yetkililerinden Mehmet Sığırcı, Filistinlilerin ziyaretini kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Filistinlilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa duyarlılığından Yetimler Vakfı’na teşekkür ettiğini belirten Sığırcı, “Filistinli kardeşlerimiz Minia Kudüs tırımızı ziyarete gelmişler. Filistinli kardeşlerimizin Minia Kudüs tırımızı ziyaret etmelerinden dolayı duygulandık. Onlar da duygulandıklarını dile getiriyorlar. Filistin, Gazze, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasının Gaziantep'te Yetimler Vakfı tarafından dile getirilmesi onlarI da duygulandırdı. Biz nasıl ki onların bu ziyaretinden memnuniyet duyduysak onlar da aynı şekilde bu ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getirdiler. Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını insanların kalbine nakşetmemizden dolayı gurur duyuyorlar. Bizde kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz, Allah kendilerinden razı olsun.” dedi.

Filistinliler adına bir açıklama yapan Emir Mahmud Mansur da Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'na Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Tüm dünya Müslümanlarının Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkması gerektiğini belirten Mansur, Minia Kudüs tırının Türkiye geneli dolaşması gerektiğini ifade ederek Türkiye halkına da teşekkür etti. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir