• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Şırnak`ta Yaz Kuran Kursları Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Yaz Kuran Kursları bugün başladı. Konuyla ilgili Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan gazetecilere bir açıklamada bulundu. Kaplan yaptığı açıklamada;Yaz Kuran Kurslarının 27 Haziran 2011 Pazartesi günü itibariyle başladığını belirterek " Yaz Kuran Kurslarımızda sadece Kuran değil itikat, Peygamber efendimizin örnek hayatı gibi konularda anlatılıyor." dedi.

 

Yaz Kuran kursunun günde 3 saat olmak üzere 2 ay süreceğini ve Şırnak genelinde binlerce kişinin başvurduğunu ifade eden Kaplan; "Ben Şırnak`a geldiğimde bir tane kuran kursumuz vardı. Şu an sadece merkezde 6 tane erkek ve bir kız Kuran kursumuz var. Bütün öğretmenleri de yetenekli öğretmenler, bu işin uzmanı olan öğretmenler. Biz anne ve babaların çocuklarını bu kurslara daha fazla göndermelerini arzu ediyoruz. Bu bir fırsattır.

Çocuğun geleceği güzel bir eğitime bağlıdır. Bu eğitimle beraber dini bir terbiye ve eğitime de çok ihtiyaç vardır. Kuran kurslarında sadece Kuran değil meal bilgileri, itikat esasları, ibadet bölümü, namaz abdest oruç, hac, zekât ile ilgili bilgiler, efendimizin örnek hayatı ile ahlak konularında da bilgilendirmeler yapılıyor. Mesela çocuğun annesine, babasına, komşusuna, büyüklerine karşı sorumluluklarının ne olduğunu öğretiyoruz. Bunlara ihtiyacımız var. Bunları birebir çocuklara anlatıyoruz." İfadelerini kullandı.

 

Yaz Kuran Kurslarının 2 ay devam ederek, 26 Temmuz 2011`e kadar süreceğini belirten İl Müftüsü Kaplan, "Şırnak genelinde kayıtlarımız devam ediyor. Şırnak genelinde binlerce kişi kayıt için başvurdu." Şeklinde konuştu.

Emcet Yalçın-İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir