• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Budistler Müslümanlara Ait Mağazaya Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sri Lanka`nın başkenti Colombo`da yüzlerce Budistin Müslümanlara ait giyecek mağazasına düzenlediği saldırıda aralarında gazetecilerin de bulunduğu en az 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yetkililer, Budistlerin Fashion Bug adlı mağazayı yağmaladıktan sonra ateşe verdiğini ve Müslümanlara hakaretler savurduğunu açıkladı. 

Mağazanın yer aldığı sokağa çok sayıda güvenlik görevlisi gönderildi.  Kendisi de Müslüman olan Adalet Bakanı Rauf Hakim, başbakana ülkede yaşayan Müslümanların can ve mal güvenliğinin sağlanması için alınacak önlemlerin tartışılacağı olağanüstü bir toplantı yapması çağrısında bulundu.

Polis Sözcüsü Buddhika Siriwardea, çevik kuvvet ekiplerinin birkaç saat içinde olayı kontrol altına aldıklarını söyledi. Görgü tanıkları ise çevik kuvvet ekiplerinin sayıları 500`ü bulan Budistleri durdurmak için hiçbir şey yapmadığını ileri sürdü.

Keşişlerin önderliğindeki Budist gruplar, hafta başında Müslümanlar tarafından işletilen dükkanların boykot edilmesi için kampanya başlatmıştı.

Koalisyon hükümetinde yer alan bir Budist parti de Müslümanların yaşam tarzını hedef alan bir kampanya başlatmış, Budistlerin Müslümanlara asla unutamayacakları bir ders vermeleri gerektiği açıklamasını yapmıştı.    Gelişmeler üzerine polis, insanlar arasında dini ve ırkçı nefreti tahrik eden gruplarla ile ilgili bir şikayet hattı kurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir