• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
Batman’da çiftçilere yüzde 75 hibeli silajlık mısır tohumu dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman’da kuraklık nedeniyle çiftçiye katkı sağlaması amacı ile Cayır Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında 100 çiftçiye yüzde 75 hibeli silajlık mısır tohumu dağıtıldı.

Dağıtım töreninde açıklamada bulunan İl Tarım Müdürü Mehmet Gün, 100 çiftçiye dağıtılan mısır silajı tohumuyla 4 bin dönüm arazinin ikinci ürünle ekileceğini belirterek, çiftçinin 33 bin ton yem ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

 

“Batman’da ikinci ürün ekimi de yaygınlaşmış olacaktır”

Gün, “Özellikle meralarımızın bu kuraklık döneminde aşırı otlatılmasını önlemek, ilimizde yem bitkileri üretiminin yaygınlaşması ve üreticilerimizle besi ve sütçü hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyacını karşılamak için ilimiz ve 5 ilçemizde olmak üzere 4 bin dönümde 100 çiftçimize ikinci ürün silajımızı dağıtmaktayız. Bununla hem çiftçinin kaba yem ihtiyaçları karşılanmış olur hem de aşırı otlatmayı önlemiş oluruz. Böylelikle ilimizde ikinci ürün ekimi de yaygınlaşmış olacaktır. Bu çalışmamızla birlikte ilimizin 33 bin ton kaba yem ihtiyacı karşılanmış olacaktır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir