• DOLAR 34.634
  • EURO 36.51
  • ALTIN 2929.894
  • ...
Gaziantep'te onarılan anjiyo cihazı hizmet vermeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Mücahitler Ek Binasında bir süre önce bozulan ve atıl durumda olan anjiyo cihazı bulunduğunu öğrenen Gaziantep İl Sağlık Müdürü Doktor Ümit Mutlu Tiryaki harekete geçti. Gerekli yazışmaları yapan Tiryaki ile Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serdar Türmen'in girişimleri sonucu cihaz onarıma alındı.

Tüm bakımları yapılarak yeniden kullanıma hazır duruma getirilen anjiyo cihazı hastanenin Anjiyografi Laboratuvarına getirilerek kuruldu.

Hizmet vermeye başlayan cihaz ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Doktor Ümit Mutlu Tiryaki, cihazın yeniden hizmete alınması ile birlikte vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı hizmet verileceğini söyledi.

Hastaların tedavisinde kullanılmaya başlanan cihaz ile birlikte yılda 6 bin hastaya hizmet verilirken 10 bin hastaya hizmet verebilecek duruma gelindiğini belirten Tiryaki, cihaz sayısının artmasıyla hastaların bekleme sürelerinin azalacağını ve acil hastalara müdahale etme konusunda sürenin azalacağını ifade etti.

“Cihazın her türlü bakım onarımı yapıldı”

Kalp krizi neticesinde hastaneye gelen acil hastaların tedavisinin hızlı bir şekilde yapılacağını belirten Tiryaki, “Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde halihazırda 3 adet anjiyo cihazımız mevcuttu. Bu cihazlardan birisi girişimsel radyolojinin kullandığı, 2 tanesi de kardiyolojinin kullandığı cihazlardı. Yaklaşık bir yıl önce cihazlardan bir tanesi ekonomik ömrünü doldurduğu için heke ayrılmıştı. Bu süreçten sonra cihaz sayımız azalmıştı. Göreve geldikten sonra Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mücahitler Ek Binasında bir adet anjiyo cihazının olduğunu ve uzun zamandır kullanılmadığını öğrenmiştik. Bununla ilgili süreç başlatmıştık. Başhekimimiz Serdar Bey atandıktan sonra da cihazın taşınarak hastanede vatandaşlarımıza hizmet vermesi noktasında mutabık kaldık. Cihazın her türlü bakım onarımı yapıldı, hastalarımıza hizmet vermeye başlayacak. Bölgede ücret almadan kamuda anjiyo yapan tek merkez Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Bu cihazımız ile birlikte cihaz sayımız 3’e yükseldi.” dedi.

“Yeni normalimize döneceğiz”

Tiryaki, salgın süreci başlamadan önceki süreçte merkezin 2 cihazla 6 bin tane hastaya ve yaklaşık 10 bin civarında girişimsel işlem yapabilen durumda olduğunu bildirerek şunları söyledi:

“Geçen yıl bu sayı 4 bine, girişimsel işlemler de 6 bine kadar gerilemişti. Yeniden bu cihazımızın hizmete alınmasıyla pandemi koşullarının da biraz rahatlamasıyla, insanlarımızın aşıya olan talebinin de artmasıyla yeni normalimize döneceğiz. Yeniden bu cihazımızın hizmete alınmasıyla pandemi koşullarının da biraz rahatlamasıyla, insanlarımızın aşıya olan talebinin de artmasıyla yeni normalimize döneceğiz.”

Merkezin ücretsiz hizmet verebilen tek merkez olduğunu bildiren Tiryaki, “Vatandaşımızın hizmet alabilmesi açısından çok önemli bir merkez. Cihaz sayısı arttıkça acil vakalara müdahale ve hastaların bekleme süresi de azalacak. Kalp krizi ile gelen bir hastayı çok kısa bir sürede anjiyoya alınabilmesi anlamına geliyor.” diye konuştu.

Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Serdar Türkmen, Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bölgenin kardiyovasküler hastalıklar yükünü büyük oranda aldığını söyledi.

Türkmen, '”Normalde yılda 10 bin tane kardiyovasküler işlem yapılıyor. Özellikle hem kendi bölgemizde hem de Suriyeli hizmet veren tek merkez konumundayız. 3 cihazımızdan biri arızalanmıştı, arızalanan cihazın yerine şuan ki cihazımızın bakımlarını yaptırarak getirdik. Bu cihaz anjiyodaki yığılmayı, hizmetteki aksamaları düzeltecek, daha kaliteli bir seviyeye çıkartacak.” şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir