• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
Yarım asırdır eğitim verdiği okuldan emekli olan fedakâr öğretmen
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık yarım asırdır aynı okulda öğrenci yetiştiren fedakâr öğretmen emekliliğe ayrıldı. Emekliliğe ayrılan Arsav'a mesai arkadaşları ve öğrencileri tarafından program düzenlendi. Hüzünlü anların yaşandığı programda, kendileriyle çalışan öğretmenler, Arsav'dan çok şey öğrendiklerini ve kendisiyle daha çok çalışmak istediklerini belirttiler.

 

Aynı okulda eğitim verdi 46'yılının 23 yılını sadece birinci sınıf öğrencilerini yetiştirdi. Sabır ve çalışma azmiyle herkese örnek olan Arsav'a, 3/B sınıfında öğrencileri ve mesai arkadaşları tarafından veda pastası kesildi.

Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak ve heyeti, Arsav'a plaket takdim ederek çeşitli hediyeler verdi.

Öğretmenlik hayatına başladığı 1975 yılından bu yana eğitim camiasına hizmet veren Asrav, 46 yıllık öğretmenlik hayatının 44 yılını aynı okulda sürdürdü. Bitlis'te 7'den 70'e herkes tarafından tanınan Asrav'a, emekliliğe ayrılırken öğrencileri, mesai arkadaşları ve Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi tarafından sürpriz yapıldı.

Öğrencilerinden ayrılmanın üzüntüsü içinde olduğunu belirten Tahsin Asrav, kendisine ihtiyaç duyulduğunu her an eğitim camiasına severek hizmet yapmaktan gurur duyacağını söyledi.

Asrav, "Göreve başladığımda emekli olacağımı, 2000 yılını göreceğimi tahmin etmiyordum. Ama 2000 yılı da geldi geçti. Benimle göreve başlayanlar 2 defa emekli olmuş gibi bir süre geçti. Buraya kadarmış. Bu okulda çalıştığım süre içinde öğretmen, öğrenci ve velilerden çok destek gördüm. 44 yıl aynı okulda çalıştıktan sonra ayrılmak gerçekten üzüntü vericidir. Her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi sonu da var. Bugün çok sevdiği okulumdan, mesai arkadaşlarımdan, öğrencilerimden ayrılıyorum. Milli eğitimde bana ihtiyaç duyulduğu zaman, benden destek istediği zaman hiçbir şekilde tereddüt etmem." diye konuştu.

Emekli olan Asrav'a plaket takdim eden Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak ise eğitim camiasına büyük hizmetler verdiğini, tecrübelerinden faydalandıklarını belirtti.

Durak, "Bundan önceki süreçlerde de kendisini ziyaret ettiğimizde, okuldaki özverilerini, çocuklara olan eğitim sürecindeki fedakarlığına birebir şahit olduk. İlkokul öğretmenliği camiamız için çok farklı bir rol model teşkil ediyor. İşte Tahsin hocamız eskimez o rol modellerden bir tanesi. Bugün emekliliği geldi ve o anı birlikte yaşıyoruz. Bu değerlerin unutulmaması adına, bu değerlerin bundan sonraki süreçte de eğitime katkı sunulması ve tecrübelerinden faydalanılması cihetiyle kesinlikle bizim için çok kıymetli bir hazine olduğunu düşünüyorum. Her zaman kendisine minnettar olacağız. 46 yıl boyunca her bir çocuğumuzu yetiştirirken verdiği emek ve fedakarlığın hiçbir zaman karşılığını ödeyemeyiz." ifadesini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir