• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mavi Marmara Komisyon Başkanı Belli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bağış, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen AK Parti Sultanbeyli İlçe Danışma Meclisi Toplantısı`na katılarak bir konuşma yaptı.

MAVİ MARMARA KOMİSYONU’NUN BAŞINDA ARINÇ VAR

İsrail`in tarihinde ilk defa bir ülkeden özür dilediğini vurgulayan Bağış, sadece özürle kalınmadığını, diğer şartlarının da kabul edildiğini aktararak, şöyle devam etti:

``Mavi Marmara saldırısında 9 vatandaşımız şehit oldu. Onuncu kardeşimiz de maalesef yatalak durumda, bilinci yok. Bu 10 kardeşimizin yakınlarının hak ettikleri tazminatı alabilmeleri için bir komisyon oluşturuyoruz. İsrail tarafında İsrail`in Adalet Bakanı, bizim tarafımızda Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç`ın başkanlığında Adalet Bakanımız, Meclis’ten ilgili hukukçularımız, milletvekillerimiz, Dışişleri Bakanlığı`ndan gerekli bürokratlarımız birlikte çalışacaklar, bu müzakereyi yapacağız.

İnşallah önümüzdeki hafta onunla ilgili ilk toplantıyı gerçekleştiriyoruz.``

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm sürecine de değinen Bağış, bu ülkenin dağlarında artık sadece koyununu güden çoban ile turist olması ve bu dağların barut değil barış kokması gerektiğini söyledi.

Bağış, PKK ekonomiye verdiği zarara ilişkin ise ``400 milyar lira PKK  israf edilmeseydi biz belki de 2023 hedeflerine şimdiden ulaşabilirdik`` ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir