• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Claudia Roth İdil`deki kazayı değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile görüşmek üzere Maridin Oteli`ne gelen Roth, burada gazetecilere açıklamada bundu.

 

Roth, İdil ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden polisler için çok üzüldüğünü belirterek, ailelerine taziye dileklerinde bulunduğunu, ayrıca yarın yaralı olarak Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan İsmail Kardiyan`ı hastanede ziyaret edeceğini söyledi.

 

Cizre`de bulunan polis istasyonuna taziye ziyaretinde bulunacaklarını aktaran Roth `` Biz çok üzüntü duyuyoruz. Bize refakat eden 2 polis hayatlarını kaybettiler. Aileleri ile üzüntümüzü paylaşıyoruz. Şok halindeyiz. Ağır yaralanan 3. kişinin sağlığına yakın zamanda kavuşacağını umut ediyoruz. Yarın kendisini Cizre Devlet Hastanesi`nde ziyaret etmek istiyoruz. Ayrıca Cizre`deki polis istasyonuna taziyede bulunmak istiyoruz`` şeklinde konuştu.

 

\"Almanya`da neo-nazi terör örgütü NSU tarafından 8`i Türkiye`li 10 kişinin öldürüldüğü davanın duruşmasını izlemek isteyen Türkiye basınının başvurusunun reddedilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?\" sorusu üzerine ise Roth, ``Bu konuda çok öfkeliyiz. Bunu da belirtmek istiyoruz. Bu dava Almanya`nın demokrasi ve güvenliği için çok önemli bir dava. Hiç anlaşılmaz bir şekilde yabancı basın ve öldürülen ailelerin kabul edilmediğini, neden Türkiye`nin konsolosluğu ve elçiliğin davanın izleyici olarak kabul edilmediğini anlamıyoruz. Çünkü bu ırkçı teröristin özellikle Türkiye kökenli oldukları için insanları öldürdüğünü biliyoruz. O nedenle tabii ki yabancı basını takip etme ve şeffaflık açısından talep etmek gerektiğini düşünüyoruz. En yakın bir zamanda bu konuda çözüm bulmak gerektiğini ve bulunacağını umut ediyoruz `` dedi.

 

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ise, Polisler için Roth kendisini çokta suçlu gibi hissetmesin. Hayatını kaybeden Polisler için Allah`tan rahmet diliyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Kazadan dolayı oldukça üzgün olduklarını ifade eden Türk, `` Yaşamını yitiren polislere Allah`tan rahmet diliyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu Allah`ın takdiridir. Bu konuda kimsenin suçu olmaz. Ama keşke olmasaydı. Sayın Claudia Roth`un duygularını çok iyi anlıyorum. Bu konuda kendisini çokta suçlu gibi hissetmesin. Sonuçta bir gün mutlaka gidiyoruz. O günde onların günüymüş`` diye konuştu. (Mehmet Arasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir