• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
Heniyye: Filistin topraklarına dönüş hakkından vazgeçmeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Moritanya'dan havalanan uçakla Beyrut Uluslararası Havalimanı'na inen İsmail Heniyye'yi resmi yetkililer ile Lübnanlı siyasi parti temsilcileri karşıladı.

HAMAS heyetinin Lübnan'a gerçekleştirdiği ziyaretin birkaç gün süreceği, Heniyye'nin, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakan Hassan Diyab ve Meclis Başkanı Nebih Berri'nin yanı sıra Lübnanlı siyasi partilerin ve Filistinli grupların temsilcileriyle görüşeceği belirtildi.

 

Heniyye, Beyrut Havaalanı'nda düzenlediği basın toplantısında, Filistin davasıyla ilgili son gelişmeler, Kudüs Kılıcı Savaşı'nda elde edilen zafer ve bu zaferin sahadaki yansımaları konusunda muhataplarıyla temaslarda bulunacağını bildirdi.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin ele alınacağını, ilişkilerin Lübnan ve Filistin halklarının çıkarlarına hizmet edecek şekilde geliştirilmesinin yollarının aranacağını kaydeden Heniyye, Lübnanlı yetkililerle siyonist işgal rejiminin Kudüs'te ve işgal altındaki topraklarda sürdürdüğü uygulamaları da görüşeceğini ifade etti.

Heniyye, tüm Filistinli mültecilerin Filistin topraklarına dönüş haklarından taviz vermeyeceklerini, mültecilerin başka ülkelere kalıcı olarak yerleştirilmelerine ve alternatif vatan fikrine karşı olduklarını açıkladı.

Heniyye'nin Lübnan ziyareti, "Kudüs Kılıcı" savaşının ardından başlayan Mısır, Fas ve Moritanya ziyaretlerinin ardından "Direnişin kazanımlarının anlatılması" kapsamında gerçekleşiyor.

Heniyye'nin Cezayir, Tunus, İran gibi İslam ülkelerinin yanı sıra Rusya'nın da dahil olduğu diğer ülkeleri ziyaret etmek için de çalışmalar yürüttüğü belirtildi. (İLKHA)

 

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir