• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İstanbul'da 11 katlı bina çöktü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün gece saat 00.20 sıralarında Bahçeköy Yeni Mahallesi Şehit Yakup Kulaksız Sokak’ta yaklaşık 2 sene önce mühürlenerek boşaltılan 11 katlı bina çöktü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, polis, belediye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Deprem etkisi yaratan çökmenin ardından mahalleli kendisini sokağa attı. Sokakta bulunan araçlarda ve çevre binalarda maddi hasar meydana geldi. Çökmenin ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç olay yerine gitti.

Bina yakınlarında park halindeki 3 otomobilin hasar gördüğü olayda, çevredeki başka binalarda da hasar olup olmadığının tespiti için çalışmalar sürüyor.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaptığı açıklamada, 2019 yılının ağustos ayında binada çökme tehlikesinin olduğunun tespit edildiğini, gerekli önlemlerinin alındığını ve her türlü sürecin başlatıldığını söyledi.

MAHALLELİ OLAYI BU SÖZLERLE ANLATTI: "ÇIKIN DIŞARI DEPREM OLUYOR"
Yıkılan binada oturan ve 2 yıl önce alınan yıkım kararının ardından binayı tahliye ettiklerini belirten Birgül Karvazlı, "Biz oturuyorduk daha önce. Kolonlar patlamıştı, bizi çıkardılar. İki yıl gibi bir süre oldu. Biz tabi mal sahibi olduğumuz için yapılması taraftarıydık. Tabi bu tuzla buz görüntüyü görünce Allah'a şükrediyoruz" dedi.

Binanın çöküşünün adeta deprem etkisi yaptığını belirten mahalle sakinleri korku dolu anları anlattı. Çöken binanın hemen önünde bulunan binada oturan bir vatandaş şu şekilde konuştu:

“Yatağın üzerinde zıpladım. Dışarıya çıktım, kardeşlerime bağırdım. Çıkın dışarıya deprem oluyor dedim. Ben kafamı dışarıya çıkardığım zaman bina olduğu yere kağıt gibi indi aşağıya. Çevre ve şehircilik bakanlığının yıkım kararı olmasına rağmen bizi hiç tınlamadı. Bina başkanın umursamaması yüzünden yıkıldı."

Yan binada oturan mahalle sakini ise;

“Binanın olduğu yere yıkıldığını gözümle gördüm. Allaha şükür bizim binada bir hasar yok. Ama dayının binasında hasar var"

Başka bir mahalleli: “Benim babamlar burada oturuyordu. Babaannem aradı, evden çıkın deprem oluyor dedi. Ben yeni mahallede oturduğum halde deprem olduğunu zannettim. Çok şiddetliydi oraya kadar yansıdı. Bu binayı yıkmaları gerekiyordu. Kolonlarında zaten arıza vardı" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir