• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl Umut Kervanı, kurban faaliyetlerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban organizasyonu yapacağı tüm ülkelerde alt yapı çalışmalarını tamamlayan Umut Kervanı Vakfı, geçen hafta itibarı ile kurban vekâletlerini almaya başladı.

Vakıf, 20 farklı ülkede gerek çalışanları ve gönüllüleri gerekse de partner kuruluşları vasıtasıyla kurban vekaletlerini yerine getirecek. Kurbanlardan elde edilen etler daha önce tespit edilen fakir, muhtaç, yetimlerin sofralarına ulaştırılacak.

2021 Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği de "Kurbanınız Umut Olsun" çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı.

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, yaptığı açıklamada, başlattıkları organizasyona destek vermeleri için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Tamaç, bir taraftan kurban vekâletlerini yerine getirmeye çalışırken diğer taraftan yıl boyunca belki de sofralarında kırmızı et bulamayan muhtaç ve yetim ailelere kurban eti ulaştırarak sevinmelerine vesile olma çabasında olduklarını söyledi.

Tamaç, kurban kesecek olan hayırseverlerin kurbanlarını gönül hoşnutluğuyla dernekleri aracılığı ile fakir ve muhtaç ailelere ulaştırabileceklerini ifade etti.

Tamaç, 2021 yılı için Umut Kervanı Vakfı’nın kurban bedelinin 1.250 TL olarak belirlendiğini belirterek, amaçlarının muhtaç ailelere daha fazla yardım edebilmek olduğunu belirtti.

Tamaç, "Bu günden itibaren kurban kesmek isteyen hayırseverlere yardımcı olmak için derneğimiz kendi bünyesinde kurban alımında ve kesiminde yardımcı olacaktır. Bizler Bingöl Umut Kervanı olarak yetim ve muhtaçların yüzünü güldürmek için hayırseverlerimizden gelecek kurban vekaletlerini, İçişleri Bakanlığı’nın 'Kurban Kesim Yerlerine Yönelik Tedbirler' konulu genelgesi çerçevesinde, temizlik, maske ve mesafe kurallarını dikkate alarak hijyenik bir ortamda keserek yıl boyunca evlerine et girmeyen muhtaç ailelerimizin et ihtiyacını karşılayıp bir nebze de olsa mutluluklarına ortak olmak istiyoruz." diye konuştu.

Tamaç, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı" (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir