• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
CHP'den Sezgin Baran Korkmaz açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öztrak, "Zarrab vakasına bir de Sezgin Baran Korkmaz'ın eklendiğini" söyleyen eden Öztrak, "Aşil topuğu bir iken iki oldu." diye konuştu.

ABD'de tutuklu bir başka ismin daha bulunduğunu, bu kişinin, Ermeni iş adamı Levon Termendzhyan olduğunu aktaran Öztrak, bu kişinin Türk vatandaşlığına geçerek "Lev Aslan Dermen" ismini aldığını söyledi. Öztrak, şöyle devam etti:

"Peki, Sezgin Baran Korkmaz'ın iş ortağı olan Levon Termendzhyan, Türkiye'de 'Lev Aslan Dermen' nasıl oldu? Bu kişi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını nasıl aldı? İranlı Reza Zarrab olur 'Rıza Sarraf.' Ermeni Levon Termendzhyan olur 'Lev Aslan Dermen.' Allah aşkına, kara para aklamakla suçlanan tüm bu isimler, nasıl bu kadar kolay, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oluyor? Tertemiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, kara para aklayan bu yabancılara neden paravan yapılıyor? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bu iktidar için, bu kadar mı ucuz? Bu kadar mı değersiz?"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ABD yargısının, Korkmaz'ın Türkiye'deki tüm mal varlığına el konarak, ABD Hazinesi'ne devrini istediğini belirterek şunları söyledi:

"Korkmaz'ın mal varlığına tedbir konmuşken, yurt dışına çıkışı yasaklanmışken, olmayan bir MASAK raporuna dayanarak, bu kişinin mal varlığı üzerindeki tedbir ve yurt dışına çıkış yasağı nasıl kaldırılabiliyor? Mal varlığı üzerindeki tedbirin ivedilikle kaldırılmasını isteyen Başsavcı vekilini hangi güç, Adalet Bakan Yardımcısı yapıyor? Hakimler ve Savcılar Kurulu, bu şaibeli işler için neden hala işlem başlatmıyor? Korkmaz, yurt dışına kaçmadan hemen önce İçişleri Bakanlığına çağrıldı mı?

Türkiye'de sözde bir gazetecinin, Korkmaz ile bir klik arasında çantacılık yaptığı, bu kliğe verilmek üzere 10 milyon avro istediği artık ortada. Bu rüşveti alacak klik kimdi? Bu kliğin içinde siyasetçiler, hakim ve savcılar var mıydı? Ne yazık ki bu ve buna benzer sorular, Türkiye'de yargı önünde cevaplanamadı. Bazı karanlık eller bu dosyalara müdahale etti. Korkmaz'ın yurt dışına kaçmasını sağladı. Şimdi Korkmaz, ya Avusturya ya da ABD mahkemelerinde yargılanacak. Türkiye'de dinlenemeyen ses kayıtları, tıpkı Reza Zarrab olayında olduğu gibi buralarda dinlenecek, yeri zamanı geldiğinde de ülkemize karşı kullanılmak üzere saklanacak. Milli güvenliğimiz, ulusal menfaatlerimiz bir kez daha yara alacak."

Türkiye'nin, Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 107, Küresel Yolsuzluk Algı Endeksi'nde 86, Kara Paranın Aklanmasının Engellenmesi Endeksi'nde 100'üncü sıraya düştüğünü aktaran Öztrak, "Erdoğan şahsım hükümetleri 19 yıldır ülkeyi yönetiyor. Bu 19 yılda mali af, mali afları ihya eden düzenlemeler ve Varlık Barışı adı altında tam 18 kanun çıkardılar. Bunun 6 tanesi de Varlık Barışı. Dünyanın hangi ülkesinde, bu kadar çok mali af çıkarılır ve kaynağı belirsiz paralar kolayca aklanır?" dedi.

CHP Sözcüsü Öztrak, Türkiye'nin dünyanın en büyük kara para aklama makinesine çevrildiğini iddia etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir