• DOLAR 32.455
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2418.554
  • ...
Almanya İslam Konseyi Bayram Tatili İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya İslam Konseyi, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer gün resmi tatil istedi. Almanya Müslümanlar Konseyi Genel Başkanı Ayman Mazyek, İslami resmi tatil günleri belirlenmesinin uyum politikası bakımından önemli bir mesaj teşkil edeceğini ve toplum içerisindeki hoşgörüyü kuvvetlendireceğini söyledi. Mazyek, Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere yılda iki gün resmi tatil ilan edilmesini teklif etti.

Mazyek, resmi tatil talebinin işsiz bir gün geçirmekle ilgisinin olmadığını, örneğin Müslüman polislerin, Paskalya bayramı kutlamak için izin almak isteyen Hristiyan polislerin yerine görev yapabileceklerini belirtti.

Özellikle Türk asıllı Müslümanların daha kalabalık olarak yaşadığı Kuzey Ren-Westfalya Eyaleti NRW Sosyal Bakanı Guntram Schneider, resmi tatil günlerinin artırılmasının `ekonomik bakımdan finansı`nın mümkün olmadığını bildirdi. Ancak Schneider, işverenlerin gönüllü olarak Hristiyan olmayan işçilerine önemli tatil günlerinde ücretsiz olarak izin verebileceklerini, onların yerine Hristiyan işçilerin çalışabileceğini söyledi.

Dünya Bülteni / Almanya

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir