• DOLAR 32.541
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2432.626
  • ...
Rusya, Azerbaycan'a uçuş sayısını artırmayı planlıyor   
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev/Dış Haberler

Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 18 Haziran'da düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın 28 Haziran'ından itibaren Azerbaycan'a uçuş sayısını artırmayı planladığını duyurdu.  Ayrıca, Rusya bu yıl Azerbaycan’ın yanı sıra Avusturya, Ermenistan, Yunanistan, Katar, Finlandiya, Hırvatistan ve İsviçre’ye uçuş sayısını artırmayı düşünüyor.

Golikova'nın verdiği bilgilere göre şu anda yetkili Rus makamlarına bu çalışmayı organize etmek için gerekli belgeleri hazırlama talimatı verildi.

Azerbaycan'ın koronavirüs enfeksiyonuyla mücadele operasyon merkezinin verdiği bilgilere göre, ABD, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Büyük Britanya, İsrail, Macaristan ve Katar vatandaşlarının 21 Haziran'dan itibaren Azerbaycan'a hava yoluyla gelebilecek. Aynı zamanda, Rusya ve Türkiye vatandaşları 10 Haziran'dan itibaren hava yoluyla Azerbaycan'ı ziyaret edebiliyor.

Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla Azerbaycan ile Türkiye arasındaki yolcu uçuşları 15 Mart 2020'de, Azerbaycan ile Rusya arasındaki yolcu uçuşları ise 18 Mart 2020'de askıya alınmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir