• DOLAR 32.492
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.011
  • ...
Viranşehir`de Kenger satarak geçiniyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir ilçesinde baharın gelişi ile Karacadağ yöresinde yetişen kenger ve tere oto (deşnik), işsiz vatandaşlar tarafından toprak altından ve taşlar arasından çıkarılarak ilçede bulunan mahallelerde ve pazarlarda satılıyor.

 

Viranşehir semt pazarında kurduğu tezgâhta kenger ve tere oto satan Yasin Aydın, 3 ortak olduklarını ve ortaklarının Karacadağ`dan topladığı ürünleri kendisinin pazarda sattığını belirterek, \"Bu bizim geçim kaynağımızdır. Topladığımız otlarla geçimimizi sağlıyoruz. Bu mevsimde Viranşehir`de yapabileceğimiz başka bir iş olmadığı için, evimizin geçimini sağlayabilmek adına bu işi yapıyoruz. Yoksa çocuklarımız aç kalır. Kısacası biz çocuklarımızın geçimlerini bu şekilde sağlıyoruz \" dedi.

 

Üç ortaktan biri olan Bekir Özçengiz ise, \"Biz sabahtan akşama kadar dağlarda ve taşların arasında şifalı bitki olarak bilinen bu otları topluyoruz. 3 kişiyiz, her birimizin ailesi var. Biz bu işle üç aileye bakıyoruz. Büyük bir geçim sıkıntısını yaşıyoruz, amacımız ise Allah`tan başka kimseye muhtaç olmamaktır\" ifadelerini kullandı. (Sabri Acet - İLKHA)

Videosu yükleniyor...

Bu haberler de ilginizi çekebilir