• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
Cafer Şeyh Mustafa: PKK neden Peşmerge’yi savaşa dahil ediyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Cafer Şeyh Mustafa, Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nde Peşmerge Güçleri’ne yönelik saldırılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kürdistan halkının da Peşmerge Güçleri’nin de bir savaştan yana olmadığını belirten Cafer Şeyh Mustafa, “Eğer mesele PKK’lilerin kendilerini savunma  meselesi ise neden Peşmerge Güçleri’ni savaşa dahil ediyorlar?” Kürdistan halkının da Peşmerge’nin de istemediği bir savaşa” ifadelerini kullandı.

“Gelin yasayla kardeş katlini kınayalım” diyen Şeyh Mustafa, “Çünkü tüm düşmanlarımız bunun meydana gelmesi için çaba harcıyor. Tarih de aramızda oluşacak istikrarsızlık ve ayrılığa sebep olmalarına şahitlik ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

“PKK’liler ve Peşmerge arasında bir savaş çıkması için çaba harcanıyor” ifadelerini kullanan Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı, bunun olmamasını umduğunu ifade etti.

“PKK neden sadece Kürdistan Bölgesi’nde faaliyetlerine hız verdi?” sorusunu soran Cafer Şeyh Mustafa, şunları kaydetti:

“PKK, Türkiye’nin, binlerce şehidin kanıyla temelleri atılmış Kürdistan Bölgesi’ne saldırmasına neden gerekçe sunuyor? Sınır ve egemenliğimize karşı sorumlu davranmayan hiçbir gücün Kürdistan Bölgesi’ne gelmesinden yana değiliz. Aynı zamanda topraklarımıza sığınmak zorunda kalan ve yasalar çerçevesinde siyasi faaliyet yürüten partilere de saygı duyuyoruz. Ancak bölgede savaş, istikrarsızlık, halkın evlerinin yıkılması ve halkın göç ettirilmesi ile onlarca sivilin şehit edilmesine sebep olanlara da karşı olduğumuzu vurgulamak istiyorum.”

Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Cafer Şeyh Mustafa, mesajının sonunda “Şimdilerde gelişen olayların Kürt ulusunun düşmanlarının planı olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK; K24

Bu haberler de ilginizi çekebilir