• DOLAR 32.588
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2459.205
  • ...
GÜNÜN AYETİ VE HADİSİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

De ki: “Allah’ı bırakıp da bize faydası olmayan, zararı da dokunmayan şeylere mi tapalım? Allah, bizi hidayete kavuşturduktan sonra gerisingeri (şirke) mi döndürülelim? Arkadaşları ‘bize gel!’ diye doğru yola çağırdıkları hâlde, yeryüzünde şaşkın şaşkın dolaşıp şeytanların ayarttığı kimse gibi mi (olalım)?” De ki: “Hiç şüphesiz asıl doğru yol Allah’ın yoludur. Bize âlemlerin Rabbine boyun eğmek emrolundu.”

(En’âm Suresi, 71)

Rasulullah (SAV) buyurdu ki:

"Kimin arzusu ahiret olursa, Allah (c.c.) onun kalbine zenginliğinden koyar ve işlerini derli toplu kılar, artık dünya ona hakir gelmeye başlar.

Kimin arzusu da dünya olursa, Allah (c.c.) iki gözünün arasına (dünyanın) fakirliğini koyar, işlerini de darmadağınık eder. Netice olarak, dünyadan da eline, kendisine takdir edilmiş olanlardan fazlası geçmez."

(Tirmizi)

“Öyle bir zaman gelecek ki iyiliği emretmeyen, kötülükten menetmeyen kimseleri içinizde en hayırlı kişiler olarak göreceksiniz.”Size hastalığınızı ve ilacınızı söyleyeyim mi? Hastalığınız, dũnya sevgisi; ilacınız ise Allah'ı zikretmektir."

(Ebu'd-Derdâ R.A.)

Bu haberler de ilginizi çekebilir