• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Mısır 6 ayda 40 milyon aşı üretecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Hala Zayed Mısır'ın COVID-19 tedavi protokolü ilaçlarının %100'ünü yerel olarak ürettiğini  altı ay içinde yerel olarak 40 milyon COVID-19 aşı dozu üreteceğini söyledi.

Almanya Federal Sağlık Bakanlığı Devlet Sekreteri Sabine Weiss ile yaptığı video konferans toplantısında Zayed,  Mısır'ın geniş nüfusuna rağmen enfeksiyon oranının düşük olduğunu paylaştı.

Zayed koronavirus pandemisinin üç dalgasına rağmen, Mısır'da tek günlük en yüksek vaka sayımının hiçbir zaman 1.700'ü geçmediğini kaydetti.

Mısır şu anda, Çinli şirketle 2021'in sonuna kadar toplam 40 milyon doz üretmeye yönelik daha geniş bir anlaşmanın parçası olarak ülkenin ilaç üreticisi VACSERA'nın üretim hatları aracılığıyla iki milyon doz Sinovac aşısı üretiyor.

Sinovac aşısının yerel üretimi, 1 Haziran'da Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ve Nisan ayında Mısır İlaç Kurumu (EDA) tarafından acil kullanım için onaylandı.

Mısır'ın amacı, yerel ihtiyaçları karşıladıktan sonra Afrika için bir aşı üretim merkezi olmak.

Sağlık Bakanı Hala Zayed'in önceki açıklamalarına göre Mısır, İngiliz AstraZeneca aşısını yerel olarak üretmek için de görüşmelerde bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir