• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
Katil Putin ile Katil Biden buluştu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Amerika Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Cenevre'de bir araya geldi. Geçmişte bir birlerini "katil" olmakla suçlayan emperyalist ülkelerin başkanları ortak mutabakat metni de yayımladı.

DURUN: SİZ KATİLSİNİZ!

ABD Başkanı Biden, seçimden sonra verdiği bir demeçte Rusya’nın seçimlere karıştığına dair iddialar ile ilgili olarak, “Putin, seçimlere karıştığı için bedelini ödeyecek. Bence, Rusya’nın lideri Putin bir katil” ifadesini kullanmıştı. Putin ise, katil ifadesi kullanan Biden'a aylar sonra cevap verdi. Putin, bugün yaptığı basın açıklamasında, "ABD'de her gün birileri öldürülüyor, Afganistan'da tek bir atışla yüzlerce kişiyi öldürdüler" dedi.

TARİHLERİ KATLİAMLARLA DOLU!

Öte yandan bir birlerini katil olmakla suçlayan iki ülkenin de katliam dosyası oldukça kabarık. İslam dünyası başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında katliamlar yapan iki ülke de söz konusu çıkarları olunca bir araya gelebiliyor. Amerika, kuruluşunda Kızıldereli başladığı katliam tarihine Güney Amerika ülkeleri, Japonya, Vietnam, Irak, Afganistan ve Suriye gibi pek çok ülke ve bölge ekledi. Rusya'da aynı ABD gibi katliamlarla dolu tarihe sahip. Çeçenistan, Afganistan ve Suriye'de yüzbinlerce Müslüman'ın ölümünden sorumlu olan Rusya, son olarak Libya'da darbeci Hafter'e destek vermiş ve savaşı körüklemişti. Tarihleri katliamlarla dolu emperyalist ülkeler, bir birlerini katil olmakla suçlarken söz konusu çıkarları olunca 'mutabakata' varıyorlar. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden'ın ortak bildiride, "Biz, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden olarak, şunları not ediyoruz: Rusya ve ABD, gerilim zamanlarında bile stratejik alanda öngörülebilirliğin sağlanması, silahlı çatışma ve nükleer savaş tehdidi ile ilgili risklerin azaltılması ile ilgili ortak hedeflerin uygulanmasında ilerleme sağlayabildiklerini ortaya koydu.

Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması'nın (START-3) bu yakınlarda uzatılması, nükleer silahların kontrolüne olan bağlılığımızın kanıtıdır. Bugün, nükleer savaşta kazanan olmayacağı ve böyle bir savaşın asla başlatılmaması gerektiği ilkesine bağlılığımızı teyit ediyoruz.

Rusya ve ABD, bu amaçlara ulaşmak için en kısa zamanda stratejik istikrar konusunda kapsamlı ikili diyalog başlatacak, diyalog konuya odaklı ve enerjik olacak. Bu diyalog vasıtasıyla gelecekteki silah kontrolünün ve riskleri azaltma önlemlerinin temelini oluşturmayı amaçlıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir