• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Meral Akşener:  Dünün 'Ey Biden'ı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akşener'in konuşmasından öne çıkan başlıklar;

''Daha düne kadar verip veriştirdiği NATO bir anda değerli oluverdi. Pazartesi basın toplantısında Sayın Erdoğan ABD Başkanına 'dostum Biden' dedi. Dünün 'Ey Biden'ı bugünün 'dostum Biden'ı oldu. Erdoğan, soykırım iddiasını da soracaktı. Arkadaş oraya hesap sormaya gidiyordu. Sorabildi mi soramadı. Büyük düşman Biden'dan dostum Biden'a savrulan şu ruh haline bakar mısınız? Yazıklar olsun.

Türkiye her geçen gün derinleşen bir yönetim kriziyle karşı karşıya. Asıl acı olan Türkiye çok büyük potansiyeli olan bir ülke. Yaşadığımız ekonomik sorunlara, yokluğa, fakirliğe, dış politikadaki savrulmalara bakmayın. Tatile çıkmış adalete bakmayın. Türkiye gerçekten büyük bir ülke. Bütün mesele memleketi yönetenlerin bu zenginliği kimin için kullandığı. Bütün mesele bir tercih meselesi. İktidar kendi çıkarlarını mı tercih ediyor yoksa milletini mi tercih ediyor meselesi.

Dün 'kimsesizlerin kimsesiyiz' diyerek iktidara gelenler bugün milletin açlığıyla dalga geçecek hale geldi. Bana diyor ki 'Açları da sen doyuruver'. Olur in oradan doyurmayan namerttir. Sen bostan korkuluğu musun?

Madem işini yapmıyorsun, madem açı doyuramıyorsan o zaman çare de yol da belli. Sen sandığı getireceksin, millet oy verecek, biz de gereğini yapacağız. Biz hazırız. Biz senin gibi damatları, gelinleri, yeğenleri değil milleti düşünüyoruz. Yüreğin yetiyorsa buyur er meydanına.

'Milleti borçlandırmayı bırakın hibe desteği verin' dedik. Oralı olmadılar. OECD raporunda diyor ki Türkiye pandemide sadece borç verdi ya da borçları erteledi, doğrudan destek verilmeli yoksa Türkiye ekonomisi büyük bir yıkım yaşayacak. KÇÖ de ay sonunda bitiyor. KÇÖ'yü sonlandırınca işten çıkarma yasağı da son bulacak. İnsanlarımızın büyük bölümü işsiz kalma riskiyle karşı karşıya.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir