• DOLAR 32.279
  • EURO 34.878
  • ALTIN 2424.345
  • ...
Guantanamo`da 31 Esir Açlık Grevinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uluslararası Kızılhaç Komitesi, açlık grevi düzenleyen 31 tutsağın durumlarını anlamak için Guantanamo`ya acil olarak bir doktor göndereceğini duyurdu.

ABD`nin Guantanoma üssünde 166 tutsak bulunuyor. Bu kişilerin çoğu hakkında adil yargı süreci başlatılmadı. ABD Savunma Bakanlığı açlık grevi haberini doğruladı.

Savunma Bakanlığı Pentagon`un sözcüsü Binbaşı Jeff Pool, 31 tutsağın açlık grevinde olduğunu, 11 kişiye sıvı besin verildiğini 3 kişinin de hastaneye kaldırıldığını söyledi. Pool, BBC`ye yaptığı açıklamada, Guantanamo`nun tutukevi olarak kullanılmaya başlandığı 2002 yılından bu yana Kızılhaç`ın her sene 6 ziyaret düzenlediğini söyledi.

Kızılhaç, olağan koşullarda ziyaretini 1 Nisan`da yapmayı planladığını ancak kamptaki durumun verdiği izlenim nereniyle ziyareti öne çektiğini, hekime bir başka temsilcinin de eşlik edeceğini duyurdu.

Kızılhaç`ın sözcülerinden Simon Schorno açlık grevi ile tutsakların geleceklerinin belirsizliği arasında bir ilişki olduğuna inandıklarını söyledi. Guantanamo`daki yetkililer, hücrelerdeki arama sırasında Kuran`lara saygısızlık edildiği için böyle bir eylemin başladığı yolundaki iddiaları reddetti. Guantanamo`da geçen hafta 21 açlık grevi vardı; gelen haberler bir hafta içinde 10 kişinin daha eyleme katıldığına işaret ediyor. Pentagon sözcüsü Kızılhaç`ın ziyaretini erkene çekmesiyle ilgili yorum yapmadı.

BBC

Bu haberler de ilginizi çekebilir