• DOLAR 32.459
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2441.711
  • ...
Asetik anhidrit nedir? CIA ile ilişkisi ve dünya uyuşturucu ticaret ağındaki yeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Dünya üzerinde uyuşturucunun en fazla üretildiği yerlerin başında Afganistan gelmektedir ve bugün bu bölgeye altın hilal denilmektedir. Dünyadaki eroin ve afyonun yüzde 90’ı, başını Afganistan'ın çektiği bu altın hilalde üretilmektedir. Altın hilaldeki uyuşturucu üretiminin en büyük bölümü ise Amerika’nın kontrolü altındaki bölgelerde olmaktadır.

Asetik asit halk arasında, günlük kullanımda ‘sirke asidi’ olarak da bilinir. Günlük yaşamda evlerimizdeki kullanım alanlarından örnek vermek gerekirse sirkenin ekşi tadına sahip olması ve kokusunun bu kadar keskin olması oluşum aşamasında ortaya çıkan asetik asit nedeni iledir. Sirke ve asetik asit arasındaki ilişkiye daha yakından baktığımızda sirkenin % 4-5 oranında asetik asit içerdiğini görürüz. Saf asetik asitler keskin bir sirke kokusuna sahip olup, genelde renksiz ya da çok açık renktedirler.

Asetik anhidrit de asetik asit gibi; kuvvetli sirke kokusu ile hissedilebilen, renksiz bir sıvıdır. Sanayide suni ipek, aspirin, sigara filtresi, selüloz, plastik, reçine ve verniklerin üretiminde ve teknik ve klinik analizlerde kullanılmaktadır. Diğer taraftan asetik anhidrit patlayıcı madde ve eroin üretiminde de kullanılan önemli ara kimyasallar arasında bulunmaktadır. 1 kilo eroin elde edebilmek için 2,5 litre asetik anhidrit gerekmektedir. Ara kimyasallar uyuşturucu imalinde kullanılan ve uyuşturucu ile mücadelede kontrolü önemli yer tutan maddelerdir.

Mücahitler Afganistan’ı tamamen kontrol altına aldıklarında, Taliban’ın eski lideri Molla Ömer, 2000 yılında haşhaş ekiminin İslami olmadığını açıklamış ve onun tamamen haram olduğuna dair fetva vermişti. Ne ilginçtir ki o dönemde dünya ilk kez afyon ve eroin yetersizliği ile karşı karşıya kalmıştır. ABD'nin Afganistan'ı işgaline kadar ki süreçte de bu durum değişmemiştir.

ABD'nin Afganistan'ı işgalinden sonra ise rüzgar tamamen tersine dönmüş, dünya bir kez daha afyon ve uyuşturucu bolluğuyla karşı karşı karşıya kalmıştır. Peki bu kadar büyük bir operasyon nasıl gerçekleştirildi? "Gizlice ve gözlerden ırak şekilde" diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.

Afganistan işgalinden sonra yıllarca, asetik anhidrit ile dolu NATO konteynerleri Afganistan’a gitmektedir ve şimdiye kadar hiç kimse, bu kimyasal maddenin Afganistan’a neden götürüldüğünü ve Afganistan’da hangi amaçla kullanıldığını sormaya cesaret edememiştir. Bunun afyon ve eroine dönüşen kimyasal bir madde olduğu işe apaçık bir şekilde bilinmektedir.

Peki en fazla eroin tüketimi Avrupa ve Amerika gibi Hristiyan yoğunluklu ülkelerde oluyorken, nasıl oluyor da CIA gibi bir oluşum bu işte lokomotif görevi görüyor? Öyle ya, sonuçta heba olan gençlik onlara ait değil midir?

İşte burada "Ekini ve Nesli Yok Eden Yahudiler" formüle dahil olmaktadır. Dünyada kaos çıkaran, Hristiyan veya Müslüman ayrımı yapmadan nesli bozmaya çalışan Siyonist zihniyet, CIA'deki (ve diğer pek çok istihbarat örgütündeki) uzantılarını da kullanarak bu işi organize etmektedir.

Yararlanılan Kaynak: Pakistanlı analist Nedim Şehrzad'ın ilgili yazısı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir