• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Bingöl`de okuma etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - 25-31 Mart Kütüphane Haftası dolayısıyla Bingöl`de okuma etkinliği düzenlendi. Bingöl İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Muhammed İnan İşlek, yapılan bu etkinlikle kütüphanenin öğrencilere ve halka tanıtılarak toplumda okuma kültürünün geliştirilmesi hedeflendiğini belirtti.


İşlek, \"Her yıl mart ayının son haftası ile nisan ayının ilk haftası Kütüphaneler Haftası olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı kütüphanelerimizin, ülkenin ekonomik sosyal ve kültürel kalkınmasındaki önemini, anlamını ve etkinliğini belirtmek, halkın kütüphanelerden daha çok istifade etmelerini sağlamaktır\" dedi


Halk kütüphaneleri kadın-erkek her yaşta, her seviyede ve her meslekten okuyucunun çeşitli konulardaki fikir ürünlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlanmasını sağlayan bilgi merkezleri olduğunu belirten İşlek, \"Toplumları ve insanoğlunu etkileyen diğer oluşumlar ve icatlar gibi yazı ve bilgi merkezleri yani kütüphaneler de tarihsel gelişimini yavaş yavaş tamamlamıştır. Günümüzde toplumları etkileyen radyo, televizyon, video, gazete ve diğer kitle iletişim ve bilgi kaynakları bulunmasına karşın kitap ve benzeri basılı ürünler hala bilginin ve kültürün, en kolay, en yaygın ve en etkili iletişim aracı olmaya devam etmektedir. Ülkemizde gerek kitap okuma alışkanlığı gerekse bilgilenme süreci açısından istenilen düzeyde olamadığımız bilinmektedir.


Duygusal ve içe dönük yapımızı aşmak, düşünce dünyamızı geliştirmek ve genişletmek, mantıklı düşünmek, karar ve davranışlarımızda duygusal ve tepkilerden önce mantığımızı kullanabilmek için okumalıyız``şeklinde konuştu.


Okuma etkinliğine katılan ve düzenli olarak günde 10 sayfa kitap okuduğunu belirten Kültür-Memur-Sen Bingöl il temsilcisi Fahrettin Önalan, \"Okuma etkinliğinde bizde yerimizi almış durumdayız. Malum dinimizin ilk emri okudur. Dolayısıyla bizde beşikten mezara kadar ilim okuma diyoruz. Bizim en büyük düşmanımız, cehalet, ihtilaf ve zaruriyettir. Bunlara karşı Marifet, ittifak ve sanatla karşı koyacağız. Herkese okumayı tavsiye ediyorum\" dedi.


Bingöl İl Halk Kütüphanesinde en çok kitap alıp okuyan İsmail Barası, \"Bilgi toplumunda yaşıyoruz. Bilgiyi elinde tutan halklar ve toplumların daha önde olduğunu görüyoruz. Ben okuma alışkanlığı ilkokul 4 sınıfta edindim. Okuma alışkanlığı küçük yaşta edinmek lazım. Okuma çok güçlü bir eylemdir, ama ne okuduğuna bağlı. Ben 1993`ten beri bu kütüphaneye üyeyim. Devamlı gelip gidiyorum. Özelikle bir evde okuyan biri varsa diğerlerine örnek oluyor\" dedi

Yapılan etkinlikte yıl içinde en çok kitap okuyanlara hediyeler verildi. Daha sonra kitap okumaya katılan misafirlere ikramda bulunuldu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir