• DOLAR 32.385
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2412.64
  • ...
Yeni elebaşı Bennett psikolojik rahatsız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminde Gelecek Var ve Yamina Partileri koalisyon kurdu. Kurulan işgal hükümetinin güvenoyu almasıyla 12 yıldır devam eden terörist Binyamin Netanyahu dönemi bitti.

Böylelikle işgal rejiminde yeni çetebaşı aşırı sağ görüşleriyle öne çıkan Yamina Partisi lideri ve eski sözde ‘Savunma’ Bakanı Naftali Bennett oldu.

HEM MÜSLÜMAN DÜŞMANI HEM XENOFOB

İşgal rejiminin 49 yaşındaki çete lideri Naftali Bennett, İslam düşmanı olmakla xenofobi adında psikolojik bir hasta olduğu ortaya çıktı.

XENOFOB NEDİR?

Xenofob; diğer bir adıyla Zenofobi... Zenofobi kelime anlamı olarak yabancı korkusu anlamına geliyor. Genellikle kendisine benzemeyen, farklı kültürlerde yetişmiş yabancı insanlara karşı duyulan rahatsızlık... Ancak bu rahatsızlığın içinde hem korku hem de nefret var. Zenofobi kavramı genel olarak kültürel farklılık ve bir başkasına duyulan öfke şeklinde açıklanıyor.

Naftali Bennett kimdir?

Netenyahu’nun 12 yıllık hırsızlık ve çetebaşlığı ile süren iktidarını bitiren Bennett yeni çetebaşı olarak göreve başladı. Bennet aşırı sağcı bir isim… yani İslam ve Müslümanların düşmanı... "Ben birçok Arab'ı öldürdüm ve bunda bir problem görmüyorum." diyen biri. Daha önce Netenyahu hükümetlerinden görev almış, Ekonomi ve Milli Eğitim bakanlıkları yapmış bir isim. O da Netenyahu gibi işgalci.. Batı Şeria’nın işgalini savunuyor.

2012 yılında Yahudi Evi partisinin liderliğine seçildi daha sonra partinin adını Yamina olarak değiştirdi. Mecliste 7 vekile sahip olan Benet tıpkı diğer çetebaşları gibi Filistin’i ve böyle bir yer olduğunu kabul etmiyor. 8 partiden oluşan bir koalisyonun başına geçen Bennett’in Netenyahu gibi rahat kan dökemeyeceği düşünülüyor. Zira koalisyonda Filistini temsil eden partiler de var. Filistinlilere yönelik idamı savunan Bennet, iki devletli çözüme karşı bir isim. 

Doğruhaber-Ensonhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir