• DOLAR 32.304
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2446.047
  • ...
Davutoğlu'ndan 'EYT' açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davutoğlu, ''Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) toplum kesiminin mağduriyeti her geçen gün artıyor. Her geçen gün ekonomide kaynak daralması olduğu dönemde şimdiden kendimizi bağlayarak taahhütte bulunacağız.

Beş temel ilkeyle hareket edeceğiz.

- Adalet ilkesi. EYT'liler sorunu teknik bir sosyal güvenlik sorunu değil adalet sorunu haline gelmiştir.

-Sistemin ve devletin güvenilirlik ilkesi.

- Artan yoksulluk. Gelişen bir ekonomik ortam içinde olsaydık belki de EYT'liler yeni istihdam içinde olup bu kadar talep içinde olmayabilirlerdi. Şimdi yoksulluk baremiyle ortalama gelir arasında neredeyse bir fark kalmadı. Böyle bir dönemde iş imkanı bulamayan emeklilikten istifade edemeyen EYT'liler.

- Gelir dağılımında denge ilkesi.

- Pandemi şartlarında toplum kesimlerinin desteklenmesi ilkesi.

Yol ve havalimanlarının kullanılmasa milyarlarca dolarlık garantiler verilirken, milletin muhtaçlık tablolarına da sırt çevrilip EYT için emekli olduktan sonra 'çift dikiş yapacaklar olmaz öyle şey' dedikten sonra bürokratlara 4 sıfırlı 4-5 maaş bağlanırken bizler de bedeli zaten kuruşu kuruşuna ödenmiş olan emeklilik haklarımız için mücadele etmekten vazgeçmiyoruz.

EYT meselesinin artık finansal bir sorun olmadığının sosyal bir problem olduğunun anlaşılmış olduğu bugün bu yaptığımız toplantıda da dile getirilmiş oluyor. Biz sosyal bir sorunuz, acilen çözülmesi gereken sorunlarımız var, her evdeyiz.'' ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir