• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muhtarlar su arıtma tesisinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ile bir araya gelen mahalle muhtarları, Ağrı Belediyesi Su Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.


Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, \"2011 yılında yapımı tamamlanan su arıtma tesisini siz değerli mahalle muhtarlarıyla gezerek arıtılan suyu sizlere göstermek istedim. Zaman zaman halk arasında yanlış izlenimler gelişiyor, suların dezenfeksiyonlarıyla ilgili, suların hazırlanıp halkımızın musluğuna gittiği aşamaya kadar yanlış bilgiler olduğu için bugün siz değerli mahalle muhtarlarıyla beraber buradayız. Suyumuzun arıtma tesisinden halka vardığı son noktaya kadar sizlerle inceledik. Mevcut tesisler yaklaşık 30 yıl geri iadeli ödemeli şartlarda Belediyemize yaklaşık 50 Trilyona mal olmuştur. Bu tesis Ağrı halkının 2045 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan kapasitede ve donanıma sahiptir\" dedi.


Ağrı Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Cumali Eldem, \"Önceden su arıtma tesisini gezerek inceleme yapmamıştım, bugün muhtar arkadaşlarımla birlikte gelerek gezip inceleme imkânı bulduk. Buraya gelip görmeden önce bazı vatandaşlarımız bizlere su arıtma tesislerinde pisliklerin olduğunu söylüyorlardı. Söylenenlere inanmayıp su arıtma tesisini gezerek gördüm vicdanen rahatım, önceden biri bana barajın içinde pisliklerin olduğunu söyleseydi görmediğim için inanmazdım. Ama şimdi gelip gezdim gördüm, bu tesisi gördükten sonra vicdanım rahat oldu herkesinde şüphe duymadan arıtılan sudan içmesine tavsiye ediyorum\" diyerek sözlerini tamamladı.


Konuşmaların ardından mahalle muhtarları arıtma tesisinde avuçlarıyla su içerek halk arasında çıkan su sorunlu söylentilerini yalanlayarak herkesin gönül rahatlığıyla suyu tüketmeleri tavsiyesinde bulundular.


Su arıtma tesisi incelemesinden sonra muhtarlar Ağrı Belediyesi Başkanı Hasan Arslan`la birlikte su arıtma tesisi önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir