• DOLAR 34.651
  • EURO 36.348
  • ALTIN 2926.012
  • ...
Bakan Selçuk eğitim gündemindeki merak edilen soruları yanıtladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Telafi eğitimi hakkında değerlendirme yapan Bakan Selçuk, "Her çocuğumuz için bir imkân oluşturduk ve soru paketleri ulaştırılıyor. Çocuğun her türlü erişim imkânı var." dedi ve ekledi: "Biz inşallah,  önümüzdeki süreçte tam zamanlı olarak okullarımızı eylül başında açalım ve eğitim öğretimimizi yüz yüze yapalım niyetindeyiz, ona göre çalışıyoruz."

Bakanlığın resmi web sitesinde yer alan haberde masal evlerinin sayısını artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Selçuk, "İstiyoruz ki Anadolu kültürünü çocuklarımız masal vasıtasıyla sahici bir şekilde alsınlar. Masal şifadır. Milyonlarca çocuğumuz masallarımızı dinleyecek. Kültürümüzle ilgili büyük bir hizmet olacak." ifadelerini kullandı.

Selçuk, 300 bin civarında öğretmene masal anlatıcılığı eğitimi ve sertifikası verdiklerini hatırlatarak LGS merkezî sınavı hakkında da değerlendirmede bulundu:

Biz çok somut olarak ne yaptığımızın farkındayız. Türkiye'nin en güçlü ölçme, değerlendirme ekibi bizde. Bu sınava hazırlanan çocuklarımız için güçlü bir altyapımız var. 31 Ağustos 2020 tarihinden itibaren isteyen her çocuğumuz bu sınava hazırlanmakla ilgili, yüz yüze okulunda ya da yakın bir okulda öğretmenlerden bu derslerle ilgili bir çalışmanın içinde bulunabiliyorlar. Türkiye'de bu sınava çocuk bir kere giriyor. Tekrarı olmadığı için de her türlü imkâna sahip olarak girsin istiyoruz. Her ay örnek sorular yayımlıyoruz. Onun dışında televizyonda aynı dersleri tekrar anlatıyoruz. Öğretmenler canlı derslerinde aynı konuyu tekrar anlatıyor. Her çocuğumuz için bir imkân oluşturduk ve soru paketleri ulaştırılıyor. Çocuğun her türlü erişim imkânı var. 'Bazı çocuklar hiçbir şekilde bir öğretmen veya ders görmedi.' diyemeyiz. Öyle bir şey asla söz konusu değil, bunu çok iddialı söylüyorum.

"Tıkır tıkır işleyen bir sınav"

Sınavla ilgili olarak yüzde 10 civarında bir kontenjan bulunduğunu dile getiren Selçuk, soruların düzeyine bakılmaksızın her zaman bu kontenjanın dolduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

Bu sınavın ne kadar büyük bir sınav olduğunu, ne kadar dikkat istediğini çok iyi biliyorum ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize özel teşekkür ediyorum. Tıkır tıkır işleyen bir sınav. Matematikle ilgili soruların biraz zor olduğuna ilişkin görüşler var. Özellikle bu görüşler çocuklar ve öğretmenden gelirse benim için başka bir kıymeti var. Daha kolay olabilir miydi? Tabii ki olabilirdi ama burada bir sıralama da söz konusu. Çocuklar belli bir sıralamayla buraya giriyor. Çok kolay olduğunda sıralama yapmakta zorlanıyoruz. Çocukların doğum tarihine göre yerleştirilmeleri söz konusu oluyor. Bu bize adil gelmiyor.

"Tüm öğretmenlerimizin aşı randevusu açıldı"

Bakan Selçuk, öğretmenlere yeni tip Coronavirus (Covid-19) aşısı yapılması süreciyle ilgili soru üzerine ise öğretmenlerin aşılanmasına şubat ayında sağlık çalışanlarından sonra başlandığını anımsatarak şunları kaydetti:

Sayın Sağlık Bakanımız da bunu duyurdu. Tüm öğretmenlerimizin aşısıyla ilgili randevu işlemi tamamlandı. Geçen hafta resmî ve özel okullardaki tüm öğretmenlerimizin aşı randevusu açıldı. Bu konuyla ilgili de süreç yürüyor. Zaten çok kısa bir zamanda, hemen birkaç hafta içinde, bu tamamlanır. Sağlık çalışanlarımıza özel teşekkür ediyorum. Çünkü bu konuda çok yakın ve iş birliği içinde çalıştık ki iyi de bir sonuç ortaya çıktı. Eylüle kadar zaten Sağlık Bakanlığının açıkladığı şekilde 18 yaşa inmiş olacak. Biz inşallah, önümüzdeki süreçte tam zamanlı olarak okullarımızı Eylül başında açalım ve eğitim öğretimimizi yüz yüze yapalım niyetindeyiz, ona göre çalışıyoruz.

Dünya genelinde okulları daha çok açık tutma eğiliminin olduğuna işaret eden Selçuk, "Tamamen kapatan çok nadir ülke var. Bizim gibi OECD ülkeleri arasında çok kapatan ülkeler de var. Biz de ilk 5'in içindeyiz." dedi.

Bakan Selçuk, uzaktan eğitimde dünya çapında tecrübeye sahip olduklarını belirterek "EBA'nın dünyada birinci olması, durup dururken olmadı. Çok ciddi bir altyapı çalışması yapıldı. Bununla ilgili dünyaya baktığımızda dersler bazında yayın yapabilen televizyonu olan 2-3 ülke var." diye konuştu.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir