• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Kardeşlik için el ele` tutuştular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Bolu Valiliği İl Sosyal Etüt Projeler Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen "Kardeşlik İçin El Ele Projesi" kapsamında Diyarbakır`ı gezip görmeye gelen Bolu`lu gençler, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile bir araya geldiler.
 
Bolu`dan aralarında Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin de bulunduğu 26 kişilik heyet Diyarbakır (Amed)`da kaldıkları süre içerisinde şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını gezecekler. Ayrıca Diyarbakırlı gençlerle Cahit Sıtkı Tarancı Kültür merkezinde Bolu ili tanıtım sunumu gerçekleştirdiler. Heyet daha sonra Mardin (Mêrdîn) ve Şanlıurfa (Riha) geçecekler. Proje Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlükleri işbirliğiyle gerçekleştiriliyor.
 
Bolu Heyeti Mustafa Toprak`a göstermiş olduğu yakın ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek Diyarbakır`ın gezilip görülmesi gereken bir şehir olduğunu ve basında yayınlanan görüntülerin hiçbir şekilde Diyarbakır`ın her yerinde gerçekleşmediğini ve yanlış önyargılardan buraya gelip gezip gördükten sonra değiştiğini, Bolu`ya döndükten sonra buradaki güzellikleri ailelerine, arkadaşlarına ve çevrelerine anlatacaklarını belirttiler.
 
Diyarbakır`ın tarihi, kültürel ve insani güzelliklerini gezip görmeye gelen vatandaşlarımızı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Vali Toprak konuşmasında "Bölgemizle ilgili medyaya yansıyan bazı olumsuz haberler nedeniyle, insanlar buraları gezip tanıma konusunda bir adım geri çekiliyorlar. Dolayısıyla biz birbirimizi tanımalıyız, bilmeliyiz ve dinlemeliyiz. Biz olabildiğince buraların gezip görülmesi gerektiğine inanıyoruz. İnsanlar gelip Diyarbakır`ın gerçek marka değerini ve kadim bir kent olmasının altında yatanları öğrensinler istiyoruz. Sizler buraya geldiniz bu güzellikleri gezdiniz gördünüz şimdi memleketlerinize döndüğünüzde çevrenize tüm bu güzellikleri anlatacaksınız. Böylece onların zihnindeki bazı önyargıları yıkmış olacaksınız. Buralara gelip görmeden buraları tam anlamıyla anlamak, hissetmek mümkün değil" dedi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir