• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Prof. Dr. Boynukalın: Müslümanlar bu iki pis şeyden uzak durmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Allah’ın haram kıldığı ‘domuz ve şarap’ konusuna dikkat çekti.

Müslümanların çocuklarına İslami bir terbiye ve eğitim vermekle yükümlü olduğunu belirten Boynukalın şunları söyledi:

“İslam’da haram olan domuz ve şarap Hristiyanlığın simgelerindendir. Kuran-ı Kerim bu ikisine de ‘pislik’ niteliğini atfeder. Müslümanlar bu iki pis şeyden uzak durmakla ve çocuklarını da onlardan uzak tutmakla yükümlüdür. Bu İslam dinine ve medeniyetine aidiyetin bir göstergesidir.

Müslümanlar çocuklarına İslami bir terbiye ve eğitim vermekle yükümlüdür. Kuran'ın pis olarak nitelediği şeyleri normal şeylermiş gibi göstermek bunların kabullenilmesine yol açar. Noel vb. Hristiyan geleneklerinin Müslümanlar tarafından kutlanması da aynı sebeple günahtır.”

Paylaşımının devamında “Bunlar kişinin hangi dine ve medeniyete mensup olduğunu gösteren simgelerdir.” diyen Boynukalın şöyle devam etti: “Tercih kişilere aittir; ancak toplumun çoğunluğunun inancına ve değerlerine saygı gösterilmeli ve TV programları da bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bir şeyi Allah’ın yaratması ayrı, o şeyin pis ve haram olması ayrı bir şeydir. Allah insanı imtihan etmek için temiz-pis, iyi- kötü şeyler yaratmış ve bizden tercihte bulunmamızı istemiştir. Tercihimize göre sevap/mükafat veya günah/ceza söz konusu olacaktır.”(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir