• DOLAR 35.519
  • EURO 36.624
  • ALTIN 3054.92
  • ...
MÜSİAD`dan Bilim ve Teknoloji Projeleri yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 2008 yılından bu yana her yıl MÜSİAD tarafından düzenlen Bilim ve Teknoloji Projeleri (BİLTRONİK) Yarışması, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle \"Enerji Teknolojileri\" alanında gerçekleştirilecektir.


Yapılan projenin amaçları ise şöyle:
-Sanayici ve girişimciyi bir araya getirerek, yeni iş fırsatları oluşturmak ve istihdamı arttırmak.
-Ar-Ge çalışmalarının önemini vurgulamak ve sonuçlarını pozitif faydaya dönüştürmek.
-Enerji ve enerji teknolojilerinde dışa bağımlılığı azaltmak ve ulusal güvenliğe katkı sağlamak
-Üniversite sanayi işbirliğini tesis ederek, araştırmaların desteklenmesini sağlamak
-Başarılı çalışmaları ödüllendirerek, araştırmacıları teşvik etmek
-Sürdürülebilir yaşama çevresel açıdan katkı sağlanmak.

Bilim ve Teknoloji Projeleri yarışması \"Girişimciler ve Akademisyenler\" ve \"İşletmeler\" olarak iki kategoride yapılacağı belirtildi. Etkinliğe, fikirlerini ve üzerinde çalıştıkları projelerini paylaşmak isteyen tüm araştırmacılar, öğrenciler, girişimciler ve sanayi firmaları katılabilir.

Program kapsamında, ayrıca, öğretim üyeleri ve öğrencilerin, üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında araştırma fikirlerini paylaşmak üzere sanayi temsilcileriyle buluşturulacağı çalıştaylar düzenlenecek.

Ödüller
Yarışma, \"Girişimciler ve Akademisyenler\" ile \"İşletmeler\" olmak üzere iki kategoride yapılacak. Enerji Teknolojileri alanında yapılmakta olan Sosyal Sorumluluk projeleri ise Mansiyon Ödülü alacaktır.
Birincilik Ödülü: 30 bin TL
İkincilik Ödülü: 20 bin TL
Üçüncülük Ödülü: 10 bin TL
Ödüller her iki kategori için ayrı ayrı verilecek ve değerlendirme seçici kurul tarafından yapılacak.

Ayrıntılı Bilgi ve Başvuru için son başvuru tarihinin 15 Nisan`a kadar olduğu ve etkinlik ile ilgili detaylı bilgi, ödüller ve başvuru koşulları için www.biltronik.org ve www.pdo.yildiz.edu.tr/argepazari adresleri ile sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilineceği belirtildi.

Tematik Alanlar ise şunlar:
Akıllı Şebekeler, Alternatif Enerji, Arıtma Teknolojileri, Batarya Teknolojileri, Birleşik Isı ve Güç, Biyo Enerji, Dalga Enerjisi, Enerji Depolama ve Güç Elektroniği, Enerji Geri Kazanımı, Enerji Geri Kazanımı, Enerji Kalitesi, Enerji Politikaları, Enerji Stratejileri. Enerji Şebekeleri, Enerji Üretim Ekipmanları, Enerji ve Ekserji Analizi, Enerji Verimli Ürünler ve Malzemeler, Enerji Verimliliği, Güneş Enerjisi, Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri, Hidro Enerji, Hidrojen Enerjisi, Jeotermal Enerji, Rüzgâr Enerjisi, Teknolojik Cihazlar ve Ekipmanlar, Yakıt Pilleri, Yakma Teknolojileri, Yazılımlar. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir