İşgal zindanlarındaki Ürdünlü mahkum 20 yıl sonra serbest bırakıldı
Ürdün asıllı Abdullah Ebu Cabir, 20 yıldan fazla bir süre kaldığı işgal zindanından serbest bırakılmasının ardından, "direnişe devam" mesajını vurguladı.
İşgal hapishanelerinde 20 yıldan daha uzun bir süre tutulan Ürdün vatandaşı Abdullah Nuh Ebu Cabir'in (44), serbest bırakıldığı bildirildi.
Serbest bırakılan Cabir, Ürdün ile Filistin topraklarını ayıran Şeyh Hüseyin Köprüsü'nden ülkesine giriş yaptı.
Cabir, büyük bir kalabalık tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.
Cabir: Direnişe desteğim sürecek
Büyük bir mutluluk yaşadığı gözlemlenen Cabir, gazetecilere yaptığı ilk açıklamada 20 yıl önce geldiği Filistin'de direnişe destek verdiği için alıkonulduğunu hatırlatarak işgalci siyonistlerin varlığı son bulana kadar direnişe desteğinin devam edeceğini vurguladı.
Cabir, 2000 yılında 24 yaşındayken işgal altındaki Filistin topraklarındaki akrabalarından birini ziyaret etmek için Batı Şeria'ya taşındı.
Aynı yılın 29 Aralık günü işgal askerleri, aynı yıla denk gelen Mescid-i Aksa İntifadası sırasında direnişe katıldığı suçlamasıyla Ebu Cabir'i tutukladı. 20 yıl müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve yıllar içinde işgal altındaki en yaşlı Ürdünlü mahkum oldu.
Esir Abdullah'ın anne ve babası, cezaevindeki durumunu kontrol etmek için ayda bir kez sadece 15 dakikalığına bir telefon gelmesini sabırsızlıkla bekledi. Ne yazık ki, onu görme istekleri gerçekleşemedi ve Ebu Cabir'in anne ve babası ile kız kardeşi, cezasının bitiminden birkaç yıl önce vefat etti.
Ebu Cabir 2015'te 45 gün boyunca açlık grevine gitti ve durumu o günlerde kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.
Filistinli yetkililer, o süreçte işgalci rejimin, Ebu Cabir'in açlık grevine devam etmesi halinde onu zorla gıda vermeye zorlayarak tehdit ettiğini ortaya çıkardı.
Ebu Cabir, işgal rejimi tarafından zindanlarda tutulan 22 Ürdünlü mahkumdan biriydi. (İLKHA)