• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dicle Üniversitesi ile Eğitim-Bir-Sen arasında "Lisansüstü Eğitim" protokolü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dicle Üniversitesiyle herhangi bir kamu kurumu, sendika ya da sivil toplum örgütü arasında imzalanan ilk protokol olma özelliğini taşıyan "Lisansüstü Eğitim" protokolüne göre Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi üyelerine yönelik tezli ve tezsiz Lisansüstü eğitim verilecek.

 

Hazırlanan protokol, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ile Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir arasında, Rektörlükte düzenlenen törenle imzalandı.

İmza töreninde konuşan Rektör Karakoç "Dicle Üniversitesiyle Diyarbakır Eğitimci Birliği Sendikası arasında, sendika üyelerinin yüksek lisans eğitimi almaları için protokol yapmaktayız. Bu protokol Dicle Üniversitesiyle sendikalar ve sivil toplum örgütleri ya da diğer kuruluşlar arasında yapılan ilk protokol olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle de bu protokol ayrı bir öneme sahip." dedi.

"Protokolle Eğitim-Bir Sen üyelerinin lisansüstü eğitimlerini tamamlamaları ya da almaları sağlanacak"

Üniversitelerin kuruluş amaçlarından birinin, ürettikleri eğitim ve değerlerini toplumla paylaşıp onlara yararlı olması olduğunu söyleyen Karakoç, şu ifadeleri kullandı:

"Bu protokolle birlikte özellikle Diyarbakır ilindeki Eğitim-Bir Sen üyelerinin lisansüstü eğitimlerini tamamlamaları ya da almaları sağlanacak. Bu protokol kapsamında hocalarımızın da yoğun desteği oldu. Ayrıca başta Sayın Ramazan Tekdemir olmak üzere Eğitim-Bir Sen'in yoğun çalışmalarıyla çalışmalar bu aşamaya geldi. Protokol kısmında Sendika üyeleri belli bir oranda indirimden faydalanacaklar. Daha sonraki süreçte de inşallah bu çalışma devam eder. Bu çalışmanın Sayın Ramazan Tekdemir nezdinde tüm sendika üyelerine hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Protokol üyelerimizce de heyecanla karşılanacak"

Üyelerinin bilgi ve becerilerini artırmalarına yönelik lisansüstü eğitim alma ihtiyacını karşılayan bu protokolle üniversiteye ilk başvurduklarında olumlu karşılık bulduklarını söyleyen Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir ise şunları söyledi:

Bu protokolün sendika üyelerinin yeteneklerini artıracak alanlarda ve çalışmalarda bilimsel yöntemleri kullanabilecekleri, uluslararası standartlardaki verimlilik ve kaliteyi artırabilecekleri, dolayısıyla kariyerlerine olumlu yansıyacağını bilmek bu çalışmayı daha da önemli kılmaktadır. Üyelerimizin akademik çerçevede yetişmelerini sağlayacağına inandığımız bu protokolün mutlaka üyelerimizce de heyecanla karşılanacağına inanıyoruz. Bu protokol vesilesiyle üniversitemizle de çok yakın bir diyaloğa girmiş bulunmaktayız. Bizim açımızdan bu ilk tecrübe ve bu tecrübeyi de Dicle Üniversitesi vasıtasıyla deneyimlemek bizim açımızdan çok önemli ve gurur verici.

Çalışmalarını yakından takip edip takdir ettikleri Dicle Üniversitesine yapılan protokoldeki katkılarından dolayı teşekkür eden Tekdemir "Dicle Üniversitesi yönetiminin yakın zamanda yapmış olduğu Ashab-ı Kehf Sempozyumu ve Fetih Haftası gibi önemli çalışmalarıyla başarılı işlere imza attığını biliyoruz. Üniversitenin mevcut yönetimle birlikte adeta hayat bulduğunu gördük. Üyelerimizin akademik çerçevede yetkinliklerini artıracak bu protokol vesilesiyle Rektörlüğe ve yapmış olduğu katkılardan dolayı Dicle Üniversitesi yönetimine teşekkür ediyoruz." dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir