• DOLAR 32.608
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2440.544
  • ...
Pir Aziz Türbesi Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'nun katılımıyla açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Hani ilçesinde inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olan ve uzun yıllardır bakımsız olan Pir Aziz Türbesi'ni halkın daha rahat ziyaret edebilmeleri için yeniden düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Pir Aziz Türbesi açılış programı ve Uçurtma Festivali'nde konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, çocuklarla birlikte uçuracakları uçurtmalarla kardeşliğin ve bir arada olmanın güçlü mesajını vereceklerini söyledi.

 

Kasapoğlu "Bu güzel coğrafyanın temiz kalpli, iyi niyetli insanları, kötü niyetli şer odaklarına karşı 'dur' mesajını, baharın, aydınlığın güçlü mesajını verecek. Hep birlikte bundan sonra bu istismarcılara, bu kötü niyetlilere hiçbir şekilde hiçbir evladımızı yar etmeyeceğiz, onun mesajını veriyoruz. Birkaç hafta önce Cudi'de tenis turnuvasını düzenledik. Raket sesleri vardı Cudi'de, kardeşlik mesajı vardı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerin kaynaşması vardı. Ondan önce Hakkâri'de Zap suyunda rafting şampiyonası yaptık. Gençlerimiz sporcularımız bir araya geldiler. İşte sporun birleştiren gücüyle, sporun dönüştüren ruhuyla çalışmalarımızı, gayretlerimizi daha yukarılara, yükseklere taşıyacağız." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Diyarbakır'da 3 sporcunun olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edeceğini bildiren Bakan Kasapoğlu, onlara inandıklarını vurgulayarak konuşmasını sürdürdü.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın fethinde şehid olan Halid Bin Velid'in oğlu Hazreti Süleyman, Ashab-ı Kehf, Anadolu'yu Haçlılara geçilmez kılan ve mezarı Silvan'da bulunan Anadolu Selçuklu Sultanı 1'inci Kılıçarslan ile türbe açılışı yapılan Pir Aziz'in genç yaşta vefat ettiklerini söyledi.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu

"Hani'ye bundan sonra da hizmetlerimiz devam edecek"

Pir Aziz Türbesi'nin bulunduğu Hani ilçesinde yüzme havuzu yapımı için ihaleyi gerçekleştirdiklerini aktaran Karaloğlu, stadyumu çok yakında ışıklandırılacaklarını ve ilçede gençlik merkezi, Kuyular, Gürbüz, Dereli ve Okur mahallelerine de semt sahaları yapacaklarını belirtti.

İlçedeki Hatuniye Medresesi'nin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bin 500 çocuğun faydalanacağı bir bilgi evine dönüştüreceklerini anlatan Karaloğlu, kentteki gençleri korumaya ve hizmet etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Pir Aziz Türbesi ve çevresinde önemli düzenlemeler yaptıklarını vurgulayan Karaloğlu, şunları söyledi:

Burada yamaç paraşütü pistleri oluşturduk. Hem kalkış noktasında hem varış noktasında düzenlemeler yapıldı. Bundan sonra artık Diyarbakır'ın ve bölgenin gençleri bölgenin semalarında paraşütle uçacaklar. Burası bundan sonra bölge halkının sıkça ziyaret ettiği, yamaç paraşütü yaptığı, uçurtma şenliklerinin yapıldığı bir etkinlik alanı olacak. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hani'ye bundan sonra da hizmetlerimiz devam edecek.

Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu ve Vali Karaloğlu ile beraberindekiler çocuklarla uçurtma yaptı ve yamaç paraşütçülerinin gösterisini izledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir