• DOLAR 32.281
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2401.748
  • ...
Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması birincileri belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle din görevlilerine yönelik düzenlenen "Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" kapsamında il birincilerinin belirlenmesi amacıyla Batman İl Müftülüğünde yarışma düzenlendi.

Batman İl Müftülüğünde gerçekleşen yarışmada il merkezi başta olmak üzere Batman ilçelerinden din görevlileri Kur'an'ı Kerim'i en güzel şekilde okumak için yarıştı.

Komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonunda Batman Merkez Mehmet Emin Terece Camii İmam Hatibi Havzullah Kavak, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma kategorisinde il birincisi oldu.

Hafızlık yarışması kategorisinde Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu Batman Kozluk ilçesi Dere köyü Yeni Mahalle Camii İmam Hatibi Murat Ocak il birincisi oldu.

Din görevlisi Havzullah Kavak, Gaziantep'te gerçekleştirilecek olan Türkiye Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Bölge Yarışması, Din Görevlisi Murat Ocak ise Adıyaman'da gerçekleştirilecek olan Türkiye Hafızlık Bölge Yarışması'na katılmaya hak kazandı.

Coronavirus tedbirleri kapsamında düzenlenen yarışma sonunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler veren Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, “Yapılacak olan bölge finalinde Batman'ı temsil edecek olan Havzullak Kavak ve Murat Ocak hocalarımızı tebrik eder, başarılar dilerim.” dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir