• DOLAR 34.447
  • EURO 36.318
  • ALTIN 2837.002
  • ...
Karnabaharın faydaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Çin’den İspanya’ya Hindistan’dan İtalya’ya pek çok ülkenin mutfağında yaygın olarak kullanılan karnabahar Türkiye’de bilinen bitkilerden… Her ne kadar mutfağımızda çok fazla yer almasa da karnabahar oldukça faydalı bir bitki. Karnabaharın faydalarını sizler için derledik.

Çocukların kendisinden çok haz almasa da  K ve C vitamini, potasyum, folik asit, kalsiyum, demir ve lif açısından bir hayli zengin olan karnabahar, kalori olarak çok düşük, ancak vitamin bakımından yüksek bir besindir.

KARNABAHARIN FAYDALARI

  • Karnabahar tıpkı lahanada olduğu gibi mide kanserini ve kolon kanserini önler. Meme kanseri olanlarda kanserli hücrelerin çoğalmasını ve  yayılmasını engeller
  • Gastrit, reflü ve ülsere karşı çok etkilidir
  • Sinir sistemindeki hücreleri yeniliyor. Bu sayede stres ve depresyon riskini azaltıyor
  • K vitamini içerdiği için erkek ve kadınlarda kemik erimesine karşı etkilidir
  • Göz hastalıklarını özellikle kataraktı önler
  • HDL kolesterol (iyi tür) seviyelerini artırmaya ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.
  • karnabahar suyu, regl sancılarına iyi geliyor. Aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarını da iyileştirir
  • Demir içeriği sayesinde kansızlık sorununa iyi geliyor. Kansızlığa bağlı olarak ortaya çıkan yorgunluk, halsizlik gibi semptomları ortadan kaldırıyor.
  • Sindirimi düzenler ve zararlı bakterilerin vücutta birikmesini, kabızlığı önler. Sindirimi düzenleme özelliğinden dolayı diyette bir numaralı besindir
  • Alzheimer’e karşı, kronik böbrek yetmezliğine karşı karnabahar oldukça etkilidir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir