• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Adıyaman`da Sahabe Projesi Hayata Geçiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Samsat ilçesinde Sahabe Projesi hayata geçiriliyor. Sahabe alanında uygulanacak proje ile ilgili Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Samsat ilçesinde medfun bulunan Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin kabrine giderek, sahabe alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
 
Hafta sonu mesaisini çeşitli incelemelere ayıran Vali Demirtaş, Sahabe alanında yapılan çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
 
Sahabe kabrini ziyarete gelen vatandaşlar, Vali Demirtaş`a yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, "Bugüne kadar sahabe kabri ve çevre düzenlemesine gereken önem verilmemişti. Bugün burada gördüğümüz kadarıyla çalışmalar çok seri bir şekilde devam ediyor. Adıyaman`da büyük değişim ve dönüşümler sizin uygulayacağınız projelerle birlikte yaşanacaktır" dedi.
 
Vatandaşlarla yapılan sohbetin ardından alanı gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Vali Demirtaş, "Sahabe Projesinin hayata geçirilmesi için mesai mefhumu gözetmeden çalışma arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir gayret sarf ederek, çalışmalarımızı bu yönde artırdık. Daha önce 156 dönümlük olan ve yaklaşık 25 dönümlük alanı kullanılabilir olan Sahabe alanını bugün itibariyle devlet hazinesine ait alanlarında tahsisi ile birlikte bin dönüme ulaştırdık. Son olarak Şanlıurfa Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü nezdinde yapılan girişimler sonucu bu kurumdan da onay alınarak, bu alanların tapu tescil, ifraz ve parselasyon işlemlerini tamamladık" ifadelerini kullandı.
 
Sahabe alanında uygulanacak olan devasa projenin hayata geçirilmesi için sırasıyla 1 taksim 100 bin, 1 taksim 5 bin ve 1 taksim bin ölçekli çevre, vaziyet ve uygulama planlarının mühendisler ve şehir plancıları tarafından tamamlandığını belirten Vali Demirtaş, "Sahabe alanında şu anda gece gündüz demeden çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmektedir. Caminin temele hazır hale getirilmesi için şimdiye kadar yaklaşık 50 Bin metre küplük hafriyat kazıldı ve çevre alanlara dolgu malzemesi olarak kullanıldı. Caminin Mimari projesi ve zemin etüdü tamamlanmış ve temelinin atılmasına hazır hale getirilmiştir. Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın katılımı ile 15 Nisan`da camimizin temelini atacağız " şeklinde konuştu.
 
Vatandaşların Sahabe`ye daha rahat ulaşımlarını sağlamak ve ibadetlerini daha rahat ve huzurlu bir ortamda yapabilmeleri için, alanın iç ve çevre yollarının düzenlenme çalışmalarına da başlandığını belirten Vali Demirtaş, "15 Nisan`da temeli atılacak camii ile birlikte hayata geçireceğimiz Sahabe Projesi, modern mimarinin bütün özelliklerini yansıtacaktır. Bununla birlikte bu alana pansiyon, şadırvan, kafe-restoran, kurban kesim yeri, dükkânlar, otoparklar, çeşmeler, süs havuzları, piknik masaları, pergole ve gölgelikler, WC`ler, araç yolları, yaya yolu ve meydanlar, yeşil alan düzenlemeleri ve ağaçlandırmalar yapılacaktır" dedi.
 
Vali Demirtaş, Samsat ilçesi Sahabe alanındaki incelemelerin ardından, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında temeli atılan Nissibi Köprüsünün yapıldığı alana geçerek, burada yapılan çalışmaları yerinde inceleyip, köprünün inşaatı ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
 
Ardından bir açıklama daha yapan Vali Demirtaş, "Bu köprünün hizmete açılmasıyla birlikte Adıyaman ilimiz hem Güneydoğu Anadolu Bölgesi hem de Akdeniz Bölgesi ile ticari yönden önemli bir gelişme sağlayarak, transit bir il olma özelliğini de beraberinde getirecektir. Adıyaman ilimizin huzuru ve refahı ile her alanda kalkınmış bir il olması amacıyla zaman, mesai ve hafta sonu gözetmeksizin çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu. (Cemil Özdaş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir