• DOLAR 32.358
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2397.63
  • ...
Fatma Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına  yeniden seçildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Belediyeler Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Birliğin 2021 Yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı.

Toplantıda konuşan Fatma Şahin, Bakan Selçuk'a teşekkür ederek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çocukların salgın sürecinde aksayan eğitimlerinin telafisine yönelik hayata geçirilen projenin çok önemli olduğunu söyledi. Şahin, bu süreçte, belediyelerin öğrencilerin eğitimine destek veren çalışmalarını anlattı.

Türkiye Belediyeler Birliğinin, Cumhuriyet tarihinin en güçlü kurumlarından biri olduğuna işaret eden Şahin, "Birliğimiz, 'demokrasi yerelde başlar' anlayışıyla herkesin masada olduğu, herkesin görüş ve fikirlerini paylaştığı bir birliktir. Büyük bir küresel sorunla karşı karşıya kaldığımız bu süreçte çözüm odaklı, 'birlikte rahmet var' anlayışıyla çalışan bir birliktir." diye konuştu.

Dünyanın zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Hepimiz zamanın ve mekanın şahitleriyiz. Küresel bir sorunla karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ulusal bir mücadele veriyoruz. Bugün çıkacak Bakanlar Kurulu kararlarını bekliyoruz. Genelgelerin en önemli uygulayıcısı belediyeler. Çok zor bir dönem, gelirler azaldı, giderler arttı, beklentiler yüksek. Toplumun iyileşmesi lazım. Bütün belediyelerimizin bu dönemde 'sevgiyle, paylaşarak, birlikte iyileşeceğiz' düşüncesiyle nasıl bir gayret gösterdiğine şahidiz. Tünelin ucu göründü. Allah'ın izniyle bu süreçten en az zararla çıkacağız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir