• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Dünya mustazafları Kahta`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Kahta Çağrı-Der`de bir program düzenledi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, yapılan konuşmalar ve seslendirilen ilahi ve ezgilerle dünya mustazafları anıldı.

 

Programa konuşmacı olarak Ramazan İlanlı ve Bedrettin Bozan katıldı.
 

Mustazaf kim olduğu hakkında bilgi veren Bedrettin Bozan, mustazaflığın mücadeleden kaçmak için bir bahane olmadığını söyledi. Bozan, "Allah iman da mustazaflığı kabul etmiyor. Allah mücadelede mustazaflığı kabul etmiyor. Allah her dönemin şartı olan iman mücadelesinin verilmesini istiyor. Zulmün karşısında hakkın mücadelesinin verilmesini istiyor. Mustazaflık zalimin karşısına dikilip hak sözü söylemektir" dedi.

 

Bozan konuşmasının devamında, Üstad Bediüzzaman`ın hayatından kesitler aktararak, yaşamı boyunca çekmiş olduğu tüm çilelere rağmen tavizsiz vermediğine dikkat çekti.

 

Etkinlik kapsamında "Halepçe Katliamı ve Şeyh Ahmed Yasin`in Hayatı" ile ilgili bir konuşma yapan Ramazan İlanlı ise, "16 Mart 1988 tarihinde hem tüm insanlık tarihinin hem de modern çağın en alçak ve vahşice soykırımına tanıklık ettik. Böylesi bir soykırıma dünya bir kez daha şahit oldu. Denilebilir ki dünya halkları arasında mustazaflaştırılan ve zulme uğratılan zenci ırkından sonra Müslüman Kürtler gelir. İşte ispatı, Halepçe`dir. Halepçe Hiroşima ve Nagazaki`nin Kürtçesidir" dedi.

 

Konuşmasının devamında İlanlı, Şeyh Ahmet Yasin hayatından kesitler sunarak, Şeyh Ahmet Yasin`in ümmete seslendiği mektubunu okudu.

 

Program, okunan dua ve ikramların ardından son buldu. (Mehmet Eren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir