• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Taksim Camii'nde Cuma namazı kılan vatandaşlar: Bir hayal daha gerçek oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

150 yıllık hayal olan ve yapımına 4 yıl önce başlanan Taksim Camii, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kılınan ilk Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

 

Taksim Camii'nin açılışıyla ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA muhabirine aktaran vatandaşlar, Ayasofya Camii'nin açılışı sonrası böyle bir İslami sembolün açılmasının önemli olduğunu belirterek Mescid-i Aksa'da benzer görüntüleri görmek istediklerini altını çizdi.

Mehmet Yılmaz

"Büyük bir hayal gerçek oldu"

Büyük sevince neden olan Taksim Camii'nin büyük bir hayal olduğunu belirten vatandaşlardan Mehmet Yılmaz, "Tüm Müslümanlara hayırlı olsun. Bugünün bayram ilan edilmesi lazım, yani pazar tatilinin bugüne alınması lazım. Cuma günü tatil olmalı ki, insanlar beş vakit namazlarını rahatlıkla kılsın. Bu günlerden daha güzellerini nasip etsin Yüce Allah. Burası bir hayaldi, bir hayal daha gerçek oldu. Dediğim gibi İslam alemine hayırlı olsun. Burada eskiden bir tuvalet bulamazdık, büyük bir hayal gerçek oldu." dedi.

Bayram Ali Kosif

"Bu meydanda Allah'ın kelamının okunması bir mucize"

Taksim'in göbeğinde Allah'ın kelamının okunmasının bir mucize olduğu söyleyen Bayram Ali Kosif, "Bu camiye emeği geçenlerden, bu caminin burada yapılmasına vesile olan insanlardan Allah razı olsun. Şu anda bu meydanda Allah'ın kelamının okunması bir mucize. Allah razı olsun bunu yaptıranlardan, yapanlardan. Bu kadar iyi bir yerde, bu güzel kelamların okunmasına vesile olanlardan Allah razı olsun demekten başka ne denebilir ki..." diye konuştu.

Berat Üründü

"Tarihi bir ana tanıklık ettik"

Duygusal bir atmosfer olduğunu belirten Taksim Caminin açılışını görebilmek için İzmir'den gelen Berat Üründü, "Elhamdulillah böyle bir caminin açılışına tanık oluyoruz. Tarihi bir an şu an. İnşallah bunun devamı gelir. Birincisi Ayasofya'ydı ikincisi Taksim diğeri artık Reis neresi derse orası. Tüm Ümmet-i Muhammed'e hayırlı uğurlu olsun. Herkes gelsin görsün buraya şahit olsun. Şu an çok başka bir duygu hali hâkim burada." ifadelerini kullandı.

Kazım Atay

"Her yerde ezan sesinin yankılanmasını istiyoruz"

İstanbul'un bütün meydanlarında ezan sesinin yankılanması gerektiğini söyleyen Kazım Atay ise,  "Taksim caminin bu meydanda açılmış olması burada Kur'an-ezan seslerinin olması bizi fazlasıyla mutlu etti. Bundan dolayı çok mutlu olduk. Duyduk geldik. Tabi içeride kılmayı çok istiyorduk da olmadı. Biz de aldık seccademizi burada kılacağız namazımızı. Bundan dolayı çok mutluyuz. Aynı şekilde diğer meydanlarda her yerde ezan sesinin yankılanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Umut Yıldırım

"Bu bölgenin camiye ihtiyacı vardı"

Cumhuriyet döneminden bu yana böyle güzel bir eserin yapılamadığının altını çizen Umut Yıldırım, şunları söyledi:

Taksim'de olması özelliğiyle daha mühim bir gün bugün. Çünkü burada küçük bir cami var. 100 metre ileride. O cami bence çok yetersiz. Burada çok fazla insan gelip gidiyor. Yer olarak ve caminin mimarisi de çok hoşuma gitti. Yani Cumhuriyet döneminde yapılan camileri ben çok beğenmiyordum. Bu daha çok hoşuma gitti. Ama en önemlisi yeri. Bu açıdan çok önemli.

Abdullah Çakmak

"Mescid-i Aksa kanayan yaramız"

Vatandaşlardan Abdullah Çakmak da şunları kaydetti:

"Olmaz denilen şeyler oldu. Cumhurbaşkanı'mıza çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir yerde böyle bir mabed eksikti. Bu tamamlanmış oldu. Çok teşekkür ediyoruz emeği geçenlerden. Çamlıca bir, burası iki oldu. İnşallah devamı gelir. En büyük temennimiz Mescid-i Aksa'nın da böyle olması. Kanayan yaramız orası. Elimizden gelen şimdilik dua etmek." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir