• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
Bursa`da bayanlar Mustazafları andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Yaptığı İslami etkinliklerle gündeme gelen Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi hayırlı çalışmalarına devam ediyor. Önceki gün erkeklere yönelik yoğun bir katılımla düzenlenen Dünya Mustazaflarını anlama panelinin ikincisi bayanlara yönelik oldu. Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesinde gerçekleşen panele çok sayıda bayan katıldı.

 

Program Halime Çay`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Panele konuşmacı olarak katılan Hilal Kayalık geçmişten günümüze Mustazafları anlattı. Tarihten kesitler sunarak konuşmasına başlayan Kayalık, Hz. Musa dönemindeki mustazafların Fravun tarafından nasıl katledildiğini anlattı.

 

Özellikle son 30 yılda gerçekleşen zulümlere değinen Kayalık, \"Bu kadar sıkıntı çekilmesine rağmen o ezilenler, o zayıf bırakılanlar izzetle, şerefle ayakta kalmayı bilmişler hiç bir zaman esaret ve zilleti tercih etmemişler, her zaman zalimin karşısına dikilip Hakkın savunuculuğu yapmışlar.\"dedi.

 

Ülkemizde de buna benzer binlerce olayın yaşandığını hatırlatan Kayalık, \"O ezilen mustazaflar var ya onlar hiçbir zaman kendi hallerinden zayıflıklarından mustazaf olmalarından şikâyet etmediler bilakis bunu şeref olarak bildiler onur bildiler Rab`lerinden mükafat bildiler ve halende biliyorlar. Bugün zindanları dolduran on binlerce YusufÎ mustazaf bunun en açık delili ve ispatıdır.\"dedi.

 

Program yapılan konuşmanın ardından Dünya Mustazaflarını anlatan sinevizyon gösterimiyle son buldu.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir