• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Yasin Börü davasında mütalaa verildi.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

 Yasin Börü davasında savcılık mütalaası açıklandı. 20 sanık için "canavarca hislerle ve eziyet çektirerek çocuğu öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edildi.

İhtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü ve 5 arkadaşı, 2014'te HDP'nin çağrısı ile başlayan 6-8 Ekim Olaylarında hunharca katledildi.

Daha 16 yaşında olan Yasin Börü, kaçarak bir binaya sığınmaya çalıştı. Ancak gözü dönmüş PKK/HDP'liler, onu önce şehid etti, yetmedi binanın üçüncü katından sokağa attı. Bununla da yetinmeyen kalabalık grup, Yasin Börü'nün cansız bedenini ateşe verip araçla üzerinden geçti.

Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgüz'un şehid edilmelerine ilişkin davaya, Yargıtay’ın 25 sanık yönünden verdiği bozma kararının ardından devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savcı mütalaasını sundu. 20 sanık hakkında "canavarca hislerle ve eziyet çektirerek çocuğu öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edildi. Firari olan 3 sanığın dosyalarının ayrılması istendi, 2 sanığın da beraatı talep edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir